Пореден съд, поредна намалена присъда – на убиеца на Алекс

...
Пореден съд, поредна намалена присъда – на убиеца на Алекс
Коментари Харесай

Джамбазки изригна срещу намалената присъда на убиеца на 18-годишния Алекс от Бяла

Пореден съд, поредна понижена присъда – на килъра на Алекс в Бяла. Циганинът Валентин Маринов ще лежи 4 вместо 20 години. Действал по несъобразителност. ЧЕТИРИ вместо ДВАДЕСЕТ – пет пъти по-малко! Това написа в своята ''Фейсбук'' страница евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки  Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ Вътрешна македонска революционна организация –.

От решението на Апелативния съд във Велико Търново излиза, че за ликвидиране ти се поставя по-малко наказване, в сравнение с да вземем за пример за кражба на движимост. Преди месеци Русенският областен съд постанови 20 години отнемане от независимост за килъра. Припомням, че през лятото на 2018 година едно 18-годишно момче откри гибелта си, тъй като имало неблагоразумието да откаже поискана цигара от Маринов. 32-годишният тогава ром го удря с пестник в лицето, момчето пада и удря главата си. Лекарите не съумяват да го спасят.

Но пък ето какво написа Съдът в претекстовете за понижаване на присъдата:

„ …Според събраните по делото доказателства, нанесеният от подсъдимия удар с пестник е бил слаб или с умерена мощ, което изключва опцията загубата на равновесие да е породена единствено от ударното влияние, а се дължи на комплекс от аргументи. Подсъдимият не е можел да знае точната степен на алкохолно опиване на умрелия Алекс, нито е предполагал, че възможна реакция на последния в опит да се защищити ще докара безусловно до неговото рухване, като се има поради, че малко преди този момент Алекс е избегнал по същия метод опит за удар от друго от присъствалите лица, на което в следствие самичък е нанесъл удар… “

Намалиха присъдата на килъра на 18-годишния Алекс от Бяла

Александър остава вечно на 18, а рецидивистът ще бъде пуснат на независимост на 38 години, да живее умерено живота си. А дали и след четири години няма различен човек да му откаже цигара? Дали няма по някакъв различен метод да го ядоса и Валентин Маринов да нанесе удар… ей по този начин, по нехайство, написа Джамбазки и добавя:

Да, българският съд би трябвало да съблюдава буквата на закона, само че също по този начин би трябвало да демонстрира на обществото, че има правдивост. Мястото на убийците е в пандиза. За дълго. А за рецидивисти, които не се поправят и за тях не важи правилото на превъзпитание – до живот.

Ако съдиите не дадат правдивост на обществото, то единствено ще си я изиска и вероятно ще я вземе. Със мощ и не, не по несъобразителност, а изцяло съзнателно, приключва евродепутатът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР