Пореден рунд на обвинения между ГЕРБ и БСП по скандала,

...
Пореден рунд на обвинения между ГЕРБ и БСП по скандала,
Коментари Харесай

Делян Добрев попита дали Елена Йончева работи за чуждо разузнаване

Пореден рунд на обвинявания сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия по абсурда, станал прочут като " Кумгейт ", се състоя тази заран в телевизионния ефир. След като предходната седмица депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева изнесе следващи обвинявания, че компании, близки до родственик на Делян Добрев в Хасково, са печелели поръчки за 50 млн. лева, националният представител от ГЕРБ отвърна като на собствен ред ѝ насочи обвинявания. В утринния блок на Би Ти Ви Добрев попита Йончева дали извършва поръчки на хасковски предприемачи и дали работи за непознато разузнаване.

" Г-жа Йончева чиновник ли е на избрани служби в България или в чужбина? Тя извършва ли поръчки на български или непознати служби за моята дискредитация поради енергийни планове ", попита Добрев. Депутатът съобщи, че Йончева " има фиксация към мен " и описа, че имало един хасковски предприемач, който безусловно седи в стола на кмета Добри Беливанов и дава задания. Без да посочва имена или да навлиза в елементи, Добрев попита дали Йончева " извършва поръчки на трима предприемачи от Хасково ".

" Това, което тя прави с моето омаскаряване, е поръчка ", е мнението на депутата от ГЕРБ. Той попита и дали Йончева има общо със притежателя на банкрутиралата КТБ Цветан Василев, като съобщи, че по време на предизборната акция за парламентарния избор в Хасково тя " живя в именията на Цветан Василев ". Показа и нейни фотоси от предизборната акция в Хасково дружно с хора от щаба на левицата. По думите му един от мъжете на фотосите имал присъди в Испания и попита дали по време на акцията в регионалния град той е отговарял за престъпния контингент, или за друго. " Той си е сменял три пъти имената. последното му име мисля, че е Борис Архондев ", сподели Добрев.

Той отговори и на обвиняванията на Българска социалистическа партия, че компании на брачна половинка на братовчедката на Добрев – Даниел Гаргов са печелели публични поръчки. Депутатът сподели документи и съобщи, че първите търгове за сметосъбиране са печелени още през 2006 година в Смолян по времето на кмета Дора Янкова (БСП), а компанията била изгубила общствени поръчкив Хасково през 2016 година Той посочи, че Даниел Гаргов е брачен партньор на третата му братовчедка и с него " аз по закон не съм обвързвано лице ", както и че не е възложител на поръчките.

Разказа, че майка му и татко му са теглили заем от финансова институция, в която Гаргов имал малко присъединяване, и дефинира това като обикновено. " Вие като теглите заем къде отивате първо – при другар, който може да ви даде парите, или във финансова институция, където имате прочут, където по-лесно ще ви дадат парите ", попита депутатът. След това укори левицата, че още от времето на комунизма има навика да упреква децата поради родителите им.

За през днешния ден в Конституционния съд е планувано делото за оставката на депутата от ГЕРБ - Делян Добрев. То е по искане на " Българска социалистическа партия за България ", откакто предходната година депутатът подаде оставка в разгара на абсурда, придобил популярност като " Кумгейт ", само че болшинството в Народното събрание я отхвърли. Впоследствие Добрев отдръпна оставката си като депутат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР