Пореден провал за Григор Димитров! Най-добрият български тенисист отпадна още

...
Пореден провал за Григор Димитров! Най-добрият български тенисист отпадна още
Коментари Харесай

Лошо! Пореден провал за Григор Димитров!

Пореден неуспех за Григор Димитров! Най-добрият български тенисист отпадна още в първия кръг на шампионата от Големия шлем " Уимбълдън ". Поставеният под №6 в главната скица Димитров загуби от швейцареца Стан Вавринка с 1:3 сета - 6:1, 6:7(3), 6:7(5), 4:6.

Двубоят продължи 2:49 часа. Най-доброто в играта на българина бе в първия сет, когато той загуби единствено един гейм. Решаващият миг в мача сякаш беше в третия сет, когато Димитров имаше преимущество от един пробив в сервирането на Вавринка, само че позволи да бъде подравнен и разногласието още веднъж се реши в тайбрек. 

Миналата година Гришо стигна до четвъртфинал в Откритото състезание на Англия, което значи, че в този момент ще загуби много точки от актива си за международната класация.

Това бе мач №7 сред двамата тенисисти, като салдото към този момент е 4-3 триумфа за Димитров. 33-годишният Вавринка е някогашен №3 в света, само че сега е едвам на 225-а позиция в международната класация, откакто бе отвън игра повече от половин година поради травма.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР