Пореден протест в столичния Младост 1 се проведе тази вечер,

...
Пореден протест в столичния Младост 1 се проведе тази вечер,
Коментари Харесай

Жители на Младост 1 на протест срещу премахване на детска площадка

Пореден митинг в столичния " Младост 1 " се организира довечера , съобщи " Сега ".

Десетки поданици на квартала участваха в проявата.

Поводът този път е, че детската площадка пред бл. 19-21 е отстранена с решение на краткотрайния кмет на региона Румен Русев.

Протестиращите бяха подкрепени и от поданици на " Дружба " и " Дианабад ".

Градинката не попада в публичната поръчка, която районната община започва за реновиране на няколко детски площадки в " Младост ".

За това пръв заяви самостоятелният общински консултант Войслав Тодоров във " Facebook ".

Той е възразил в общината и получил устно заричане от Русев, че ще върне уредите за игра назад в градинката. За това обаче няма протокол.
 Жители на кв.
Жители на кв. " Младост 1 " недоволстват поради застрояване сред блоковете им

По думите им се планува изграждане на 5-етажна постройка

" Въпросът е по какъв начин общината разпорежда да се махнат уреди от частен терен, и то предназначен за застрояване. И това не е ли нерегламентирано подкрепяне на частен вложител? Още повече че не е изработен протокол, че оборудванията са рискови, а единствено се стъпва на някакъв сигнал. Елате на митинг пред градинката от 18.30 ч, да покажем изрично, че няма да допуснем градеж там. Искаме незабавно създаване на нова детска площадка на мястото и възстановянане на терена като общински! ", написа Тодоров. На митинга той изясни, че дейностите на кмета са непозволени, тъй като в случай че ще маха нещо от частен терен, това би трябвало да е за сметка на притежателя, а не на общината.

Любопитното е, че заповедта за премахването на оборудванията като " морално остарели ", което не значи рискови, е от през днешния ден на обяд, заяви Тодоров.

Интересно е по какъв начин толкоз бързо са проведени нещата с компанията, която да изреже всичко предписано.

Именно при опит тази градинка да бъде застроена преди време започнаха стихийни митинги в региона, след които техният основател Десислава Иванчева беше определена за кмет.
 Правят графологичен разбор на тефтерчето на Иванчева
Правят графологичен разбор на тефтерчето на Иванчева

Той би трябвало да е подготвен до 15 март

Протестите против презастрояването на региона не престават .

Припомняме, на 17 април Иванчева беше задържана показно на бул. " Васил Левски " в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет, съгласно прокуратурата.

Заедно с Иванчева беше арестувана и заместничката ѝ в " Младост " Биляна Петрова. От ръцете на двете дами бяха взети натривки, а парите бяха броени пред тях.

По думи на отстранената кметица тя е станала жертва на имотна машинация.

на 18 октомври, се появи информацията, че Иванчева и Петрова са пуснати под домакински арест, само че до действителното осъществяване на това решение не се стигна.

Това се случи едвам на 22 декември. Те напуснаха следствения арест в навечерието на коледните празници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР