Пореден протест в столичния квартал Младост. Жители на няколко блока

...
Пореден протест в столичния квартал Младост. Жители на няколко блока
Коментари Харесай

Пак бунтове в "Младост", граждани се надигнаха заради строеж в градинка

Пореден митинг в столичния квартал „ Младост ”. Жители на няколко блока стачкуват, с цел да защитят градинката си. Предвижда се върху нея да се построи жилищна постройка. Вече са сложени обозначителни колчета на терена, осведоми Нова телевизия.
Недоволните обявиха, че кварталът към този момент е толкоз презастроен, че е невероятно да се живее обикновено. Има проблеми и с паркирането, защото доста хора работят в региона и заемат местата на живеещите там.

Градинката е единственото място, което е останало незастроено, настояват жителите на " Младост ".

Собственикът на мястото изясни, че то е частна благосъстоятелност от към 10 години. Инвеститорът от своя страна съобщи, че градежът ще е на мястото на към този момент съществуващи постройки и градинката няма да бъде наранена.

Кметът на регион " Младост " съобщи, че ще подадат сигнал до кмета на София Йорданка Фандъкова по отношение на казуса.

" Ние постоянно пишем негативни мнения, че сме срещу даден градеж, само че все пак ни прескачат и се издават документи за строителство”, изясни Десислава Иванчева.

Става въпрос за проекти, признати от Столичния общински съвет през 2009 година, които към този момент имат силата на закон и само може да се водят договаряния, допълниха още от общината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР