Пореден протест в пловдивското село Цалапица след убийството на 24-годишния

...
Пореден протест в пловдивското село Цалапица след убийството на 24-годишния
Коментари Харесай

Протест и в Цалапица: Близки на убития Димитър Малинов настояват за справедлива присъда

Пореден митинг в пловдивското село Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов , чието тяло беше намерено заровено на километър от селото. Исканията им са за обективна присъда за килъра.

Единият юноша е превозил тялото на убития, а другият е обезпечил кирка, мотика и лопата

А през днешния ден в ранния следобяд бяха арестувани 19-годишните близнаци, за които в последните дни в селото споделят, че са помогнали на посочения за палач Рангел Бизюрев.

Младежите са арестувани за това, че са подкрепили укриването на тялото на Димитър. Смята се, че единият е закарал Рангел Бизюрев до дома му след закононарушението. 

Заподозреният е напуснал България от летище София на 24 юли

„ Б.Д. е спомогнал след убийството да се транспорти натрупа на Димитър Малинов, а В. Д. е обезпечил кирка, мотика и лопата, с които след това причинителя на убийството е изкопал и заровил натрупа. Също по този начин двамата братя са донесли строителни материали от близкото мсетище, с които са покрили мястото, където е било заровено тялото “, сподели наблюдаващият прокурор по делото Димитър Костов. 

Срещу братята е повдигнато обвиняване за персонално укривателство. Ако виновността им бъде потвърдена в съда, ги заплашва затвор до 5 години.

Димитър Малинов изчезна преди седмица

„ Те не са съучастници в убийството. Няма събрани по делото такива доказателства – че са помагачи или под каквато и да е друга форма са участници в убийството “, сподели Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив. 

Двамата братя ще останат в ареста до 72 часа. Преди дни стана ясно, че посоченият за причинител е напуснал България и най-вероятно е в Германия. Издадена е европейска заповед за задържането му.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР