Пореден протест срещу застрояването в София стана факт – в

...
Пореден протест срещу застрояването в София стана факт – в
Коментари Харесай

Проблемът застрояване в кв. Гоце Делчев - тотална разлика в документите какво се случва

Пореден митинг против застрояването в София стана факт – в столичния квартал " Гоце Делчев ". Става въпрос за готвена жилищна постройка с трафопост плюс задънена улица в градинката сред блоковете 253 и 254а.
Съгласно документи, които бяха показани на митинга, утвърждението за изменение на проекта за регулация и застрояване на съответните урегулирани поземлени парцели е обещано от предходния основен проектант – Петър Диков. Сега има обжалване на това, от сегашния основен проектант Здравко Здраков, само че непосредствено пред Административния съд-София, като се показва, че утвърждението от Диков е направено без да бъдат спазени нормативните условия за преструктуриране на квартала, при несъгласие на кмета на " Триадица " Николай Терзиев и без да бъде извършено публично разискване по разпоредбите.
Има обаче и съществено несъгласие – според документите за утвърждение, ПУП-ът е координиран със " Софийска вода ". Само че в жалбата на Здравков написа, че не било говорено със " Софийска вода " за изместване на канал, минаващ под парцела, където ще се строи. Според плана каналът би трябвало да бъде изместен.


На днешния митинг пристигнаха основният проектант на " Триадица " Иван Шишков, както и общинските съветници от ГЕРБ и Българска социалистическа партия Михаил Владов и Борис Цветков. Цветков в действителност живее навръх противоречивото място и непосредствено сподели на събралите се хора, че към този момент нищо не зависи от общинската администрация, тъй като са пропуснати всички благоприятни условия и в този момент взема решение съдът – каквото каже, това ще е.

Пред Actualno.com арх. Шишков увери, че няма да се строи. Нямат влезнал в действие Подробен устройствен план, никакво позволение за градеж нямат, нямат и утвърден Подробен организационен проект (ПУП), добави той. Само че в жалбата на арх. Здравков пред съда написа следното: „ Моля да отмените административен акт – заповед РД-09-50-898/28.06.2011 година на основния проектант на Столична община, с която е утвърден ПУП-ИПР за УПИ I за „ ОЖС, КОО и трафопост ” за основаване на нови УПИ... ".

Проверка на Actualno.com сподели, че вложителят, който желае да строи в парцела, е " Бучов Консулт ". Управител е Пеньо Пенев, а едноличен притежател на капитала е " Тревър Комърс Инк ". Според Търговския указател, " Тревър Комърс " е записано на Вирджинските острови, т.е. приказваме за офшорка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР