Пореден протест срещу застрояването на зелените площи имаше тази сутрин

...
Пореден протест срещу застрояването на зелените площи имаше тази сутрин
Коментари Харесай

Протест срещу застрояването посрещна Фандъкова пред общината

Пореден митинг против застрояването на зелените площи имаше тази заран пред постройката на Столична община. Жители на регион " Овча Купел " посрещнаха общинските съветници и кмета Йорданка Фандъкова преди днешното съвещание на СОС. Те показаха недоволството си против практиката да се дават позволения за градеж в зелени междублокови пространства.
Припомняме, че преди година в квартала пропадна автомобил в неукрепен строителен ров. Още тогава прокуратурата бе сезирана по случая, само че развиване към момента няма.
Протестиращите носеха плакати с надписи " Къде са ни зелените площи ", " Къде са ни учебните заведения " и внесоха петиция в Столичната община. Документът е подписан от над 3000 души.
Хората оповестиха, че нямат срещу строителството, само че желаят да е там, където е допустимо и да е на здания с публично значение. Строителят е заречен да построи улица, само че защото денивелацията е шест метра на този сектор, след това с анекс е отказал строителството, дадоха образец протестиращите. Без да се взима поради анекса, му е издадено позволение за строителство.
След пуснат сигнал до общината, те са получили отговор, че не е открито нарушаване. Според Велислав Василев от Инициативния комитет на щивеещите в Овча купел всички инспекции на място са официални.
Продължаваме да събираме подписи и ще продължим с митингите, до момента в който ни извърнат внимание, безапелационен беше Василев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР