Пореден протест срещу сръбския президент Александър Вучич, под надслов Един

...
Пореден протест срещу сръбския президент Александър Вучич, под надслов Един
Коментари Харесай

Протестите срещу Вучич не спират

Пореден митинг против сръбския президент Александър Вучич, под надпис " Един на пет милиона " в Белград стартира в съботната вечер, а към събралите се хиляди хора се обърна писателя Марко Видойкович, който сподели, че жителите на Сърбия през днешния ден живеят в призрачен сън, в който са " заложници на Александър Вучич ", написа сръбското издание " Данас ", представено от БГНЕС.
Видойкович приказва от спонтанната сцена върху камион пред Философския факултет, призовавайки събралите се, както сподели той, " не се отпускайте като след 5 октомври " (на 5 октомври 2000 година бе свален сръбският деспот Милошевич). " Когато го свалим, ще стартираме. Научихме, че в случай че някой … превърти би трябвало да излезем на улицата. Ако би трябвало да пребивавам призрачен сън, ужасно е, че пребивавам с вас, мои братя и сестри, свободни жители на Сърбия ", сподели Видойкович.
Подчертавайки, че е приключил Юридическия факултет в Белград, Видойкович прави оценка, че това висше образователно заведение е " котило на невероятна сган и парадоксална престъпност ".
" Аз съм правна гнида, само че имам цялостно право да проучвам Правния факултет и в какво се е изродил. В юридическия факултет на Белград има доста антигерои и идиоти, само че и най-хубавите студенти в своята история. Това е материално доказателство каква сган и чудовища, ражда факултетът. “Най-добрият студент " (бел. ред. - Вучич) който се разхожда из Сърбия и споделя, по какъв начин всичко е феноменално, се пробва с бензин да гаси Сърбия, която е в пламъци”, сподели Видойкович.
Той съобщи, че има и честни адвокати и юристи, които поддържат митингите в Сърбия и ги прикани когато премине " хипнозата на Вучич “ да издигнат наказателни каузи против " бандата, направила това, че всеки динар би трябвало да бъде върнат и никой от тях да не се занимава повече с политика ".
Протестите в Сърбия се организират към този момент десета поредна седмица. Причина за началото им стана побой, нанесен на един от опозиционните водачи Борко Стефанович в град Крушевац. Опозицията упрекна държавното управление в основаване на атмосфера на принуждение и прикани своите поддръжници да излязат на улицата
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР