Пореден протест срещу рестарта на АЕЦ Белене“ се провежда пред

...
Пореден протест срещу рестарта на АЕЦ Белене“ се провежда пред
Коментари Харесай

Протестиращи пред НС връчват копие от образувано дело във ВАС срещу АЕЦ Белене

Пореден митинг против рестарта на АЕЦ „ Белене “ се организира пред Народното събрание.

Демонстрацията е проведена от новосформираната дясна коалиция " Демократична България ".

Протестиращите се събраха пред постройката на Народното събрание, с цел да връчат копие от формирано дело във Върховния административен съд (ВАС) против плана " Белене ". Жалбата е заведена незабавно откакто стана ясно, че е допустимо неговото обновяване.

„ Това Народно заседание е превърнато в дом на българо-съветската дружба, тъй като няма нито една парламентарна група, която смее да каже „ Не “ на Путин. Няма такава в днешното Народно заседание “, обявиха протестиращи.

„ ГЕРБ и Българска социалистическа партия се сплотиха да извършват " тройния шлем " на Първанов. „ Белене “ е единствено началото, идната стъпка е „ Южен поток “, и ни праща надалеч в периферията. Там, където са приятелите на Москва, не могат да вземат участие във значимите решения в Европейския съюз “, считат други.

„ Парламентът през днешния ден гласоподава за повишение на нашите налози, за нашите сметки за ток за десетки години напред – нашите внуци и правнуци да живеят в заплахата от радиоактивен отпадък за хиляди години напред “, разясниха още от събралите се пред Народно събрание протестиращи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР