Пореден протест срещу избора на Иван Гешев за нов главен

...
Пореден протест срещу избора на Иван Гешев за нов главен
Коментари Харесай

Протестиращи искат Румен Радев да сезира КС за избора на Иван Гешев

Пореден митинг против избора на Иван Гешев за нов основен прокурор се състоя в центъра на София, съобщи БГНЕС.
Неправителствената организация " Инициатива правораздаване за всеки " и гражданско съдружие " Боец " проведоха шествие до президентството с гледище президентът Румен Радев да сезира Конституционния съд поради прегласуването на Гешев за обвинител номер едно от висшите магистрати през предходната седмица.
„ От президента желаеме да упражни своите конституционни пълномощия и съгласно нашата позиция отговорности. На първо място да изиска изясненост от Конституционния съд да разтълкува нормата на член 129 алинея 2 от Конституцията на Република България. И също така да се възползва от конституционното си пълномощие да възобнови полемиката и дебата в България по отношение на ролята на правораздаването, ролята на прокуратурата в правораздаването и бъдещето на правораздаването като поръчител за добруването ни като нация “, сподели юрист Емил Георгиев, който е член на „ Правосъдие за всеки “.
Припомняме, че жителите стачкуват от лятото и с претенции за транспарантна процедура по желание на основен прокурор.



60-80 души стачкуват против мен, аз мога да изкарам на улицата 120 родственици и другари, в случай че желая. Всеки пази нещо, което реши. Така Иван Гешев, представен от " Дневник ", разяснява в Русе грражданското неодобрение против него.
По думите му дано хората преценяват кое е положително и кое е неприятно. " Няма метод и не е обикновено всички да харесват основния прокурор, това ще значи, че той не си прави работата ", означи още Гешев.
Според него някой не желае прокуратурата да си прави обикновено работата и по тази причина инспирира митинги. Въпреки това Гешев сподели, че всеки има право да показва гражданската си позиция.
Знаете, предишния четвъртък Висшият правосъден съвет даде за повторно сериозна поддръжка на Иван Гешев и го избра за обвинител номер едно на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР