Пореден протест се проведе в Софийската математическа гимназия (СМГ) заради

...
Пореден протест се проведе в Софийската математическа гимназия (СМГ) заради
Коментари Харесай

Родители и ученици от СМГ протестират в защита на учителка

Пореден митинг се организира в Софийската математическа гимназия (СМГ) поради уволнението на учителката с 26-годишен стаж Петя Тодорова, заяви Нова телевизия.

Недоволни родители и възпитаници от решенията на управлението на СМГ се събраха пред учебното заведение, с цел да желаят връщането на работа на една от най-хубавите преподавателки по математика у нас.

Тодорова беше уволнена преди месец, откакто стана част от националната комисия за асортимент на претенденти за надпреварата " Европейско кенгуру ". Според шефа на СМГ Антони Стоянов, в това си качество тя е уронила престижа на гимназията и е дискриминирала към 130 нейни възпитаници. Той твърди, че до конкуренцията са били позволени възпитаници с доста по-ниски резултати.

Родителите обаче не се съгласиха с това пояснение, тъй като възпитаник от СМГ от нейния клас е победител точно в националния кръг на това съревнование.

Директорът на СМГ се появи през днешния ден в гимназията, само че отхвърли да се срещне с родителите, преди да получи лист с имената им, против които е записано и името на детето им, съобщи бТВ.

Петя Тодорова пък получила през вчерашния ден предложение да се върне на цивилен контракт, само че отказала, защото го смята за позорен.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР