Пореден протест против презастрояването ще се проведе в Младост днес

...
Пореден протест против презастрояването ще се проведе в Младост днес
Коментари Харесай

Младост 1 на протест, за да защити пазара си

Пореден митинг срещу презастрояването ще се организира в " Младост " през днешния ден вечерта, 10 октомври. Този път митингът е поради стартирани процедури за градеж върху пазара на " Младост " 1, напълно покрай блок 73, където също имаше редица митинги, отново поради капиталов план.
Към края на септември  основният проектант и претендент за кмет на " Младост " арх. Стефан Стефанов заяви, че към този момент е импортирано стимулирано предложение за изменение на регулацията и застрояване на парцела. По негова информация все още предлагането е прегледано на областен експертен съвет по устройство на територията. От там са отправили пет забележки, които към този момент са изпратени до основния проектант на София Здравко Здравков. Стефанов обаче допуска, че те ще бъдат отстранени и ще се премине към процедура по допускане на осъществяване на строителството. На всичкото от горната страна в парцела за градеж попада изходът на метростанцията в " Младост " 1, съгласно Стефанов.
Организаторите на митинга в този момент настояват, че става въпрос за създаване на 10-етажен блок. И не престават - " тук не става въпрос единствено за загубата на мястото за извършване на покупки, което съществува от основаването на квартала. Тук става въпрос, че към този момент няма място за живеене! Задръстването по основния бул. " Андрей Сахаров " и дребните улици е отвратително, няма място за паркиране, децата ни движат, като марионетки сред стотиците коли, въздухът е отличник по нечистотия в София, а градежите не престават - по градинки, по всяка една останала зелена повърхност, без отстояния и без обезпечени гаражи за новодомците ".
Хората се възмущават, че в този момент на митинга им се лепва етикет, че е политически. Те дават образец с митингите при блок 73 - сякаш има възбрана вложителят да строи, а той огради парцела, упрекна общинските управляващи, че не е заплатен, и се сътвори съществено напрежение с живущите в близост. " Кой лъже, кой е провокаторът - ние или Столична Община? Нека сами да си извършите изводи ", показват уредниците на новия митинг.
" За частната благосъстоятелност сме, несъмнено, НО в урбанизираните зони тя би трябвало да бъде заменяна и обезщетявана, когато е позиционирана върху зелени площи и междублокови пространства. Ние също сме частници, притежаваме жилища и ще се борим до дъно да имаме естествен живот в квартала си. И общината стои безучастна на всичко това. " Младост " е пред война. ", приключват хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР