Пореден протест, обявен като гражданско неподчинение, готвят жителите на пловдивското

...
Пореден протест, обявен като гражданско неподчинение, готвят жителите на пловдивското
Коментари Харесай

Протест, обявен като гражданско неподчинение, в село Труд

Пореден митинг, разгласен като " гражданско непокорство ", готвят жителите на пловдивското село Труд. Протестът ще се организира на 9 юли, от 18:30 часа, със събирателен пункт чешма Гергана.
Причината още веднъж е същата, каквато е от години - " мощните и интензивните миризми, които се изпускат във въздуха в резултат на функциониращата на 250 м. от жилищен квартал централа за произвеждане на топло и електрическа енергия от биомаса ".
Борбата на засегнатото население с обгазяването от това произвеждане продължава към този момент 5 години, напомнят уредниците на митинга.
Организаторите, съдружие " Бъдеще за село Труд ", са изпратили покана за присъединяване в митинга на всички парламентарно и непарламентарно показани партии в България, на всички народни представители от област Пловдив, на регионална администрация Пловдив, Ръководството на община Марица и общински съвет на община Марица, Движение " Изправи се бг " и до всички отраслови институции. Под мотото " Търпението се изчерпа ", протестиращите ще чакат всички поканени лица, в това число и тези отправящи сериозна поръчка за бъдещо ръководство на страната, с цел да получат гаранция, че действителни задължения ще бъдат поети и казусът ще бъде трайно и съществено решен.
Исканията на протестиращите ще бъдат оповестени на изключителна конференция, която ще бъде дадена в пресцентъра на Българска телеграфна агенция Пловдив във вторник, 7 юли, от 10:00 часа - от ръководителя на съдружие " Бъдеще за село Труд " Галина Тошева и съпредседателя Станимир Тончев.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР