Пореден протест на веганите у нас се проведе вчера. Този

...
Пореден протест на веганите у нас се проведе вчера. Този
Коментари Харесай

Ути направи на пух и прах веганите, даде конкретни примери с усмивка

Пореден митинг на веганите у нас се организира през вчерашния ден. Този път недоволството им е ориентирано към Българската православна черква. Те желаят публично цървата да се разгласи срещу жертвоприношенията на животни и да забравни на всичките си чиновници да вървят на жертвоприношения. " Не поддържаме жертвоприношенията, това не би трябвало да се трансферира в християнството. Защо би трябвало да лишаваме живот на едно живо създание? ", настоя зам.-председателят на Българския вегански съюз Явор Карапетров пред Bulgaria On Air. Той акцентира, че хората могат да си набират безусловно всички нужни съставки и без потреблението на месо. 

" Когато хората са недоволни, излизат на митинг и изричат своето мнение. Ако не поддържаме насилието, в действителност можем да не го поддържаме ", означи Карапетров. " Бих желал да съм роден веган, само че не съм. Осъзнали сме, че можем да живеем без да предизвикваме принуждение ", сподели още той и прикани всички хора да се слагат на мястото на животните и да си показват страданието, което те би трябвало да изживеят.

На радикално противоположното мнение е готвачът и ефирен водещ Ути Бъчваров. Цивилизациите се развиват, само че и те са окъпани в своите грехове и изцапани с кръв, твърди той. 

" Едни хора са решили да изразят свое мнение - най-малкото това е обидно. Няма смисъл от експанзия в това прекомерно уплашено време. Не можеш да промениш статуквото и започваш да ставаш нападателен. Не можеш да отидеш и да кажеш на един духовник - " Kе казвай молитва за курбан ", разяснява Бъчваров митинга на веганите.

" Веганството се трансформира в страхотна мода, в която се включват от ден на ден хора. Животните умират, тъй като такава е цивилизацията, такава е природата ", уточни още кулинарят в " България заран ".

Георги Челебиев е измежду веганите, които не са се присъединили в последния митинг. Той не поддържа съответната форма на митинг, само че и не я дефинира като последна.

" Глупаво е веганството да се лимитира до кухнята. Няма потребност да убиваме животни с цел да се нахраним. Веганството е един от методите да предизвикваме минимално страдалчество в света ", показа своята позиция Челебиев.

Вижте видеото с цялата полемика!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР