Пореден протест на семейства, загубили децата си в катастрофи. Този

...
Пореден протест на семейства, загубили децата си в катастрофи. Този
Коментари Харесай

„Нашите деца не се връщат“: Родители на загинали на пътя протестираха, настояват за промени

Пореден митинг на фамилии, изгубили децата си в произшествия. Този път недоволството беше в Стара Загора. Близките упорстват причинителите на гибел да бъдат осъждани дейно, а не условно и се заканват, че в случай че не бъдат чути, ще стигнат до гражданско непокорство.

„ Всеки от родителите ще блокира основен път в своя град, с цел да ни чуят “, сподели Иван Спасов, уредник на националните митинги

Християна остава вечно на 13 години - убита, до момента в който върви около пътя край Чирпан. Преди удара с нея, 21-годишният водач опустошава движещ се насрещно автомобил, в който умират водачът и спътницата му. Година и три месеца по-късно обвиненият е на независимост.

„ Нищо не беше постановено, просто беше пуснат под гаранция - 2500 против 3 човешки живота “, сподели майката на починалата Християна Таня Стоянова.

Според тях действията на водачите с опиати и алкохол в кръвта би трябвало да се одобряват за умишлени

Часове преди делото пред правосъдната палата в Стара Загора се събраха фамилии на други, починали на пъя деца.

„ Ние всеки божи ден ставаме с мисълта, че нашите деца някой ден ще се върнат, само че нашите деца не се връщат “, сподели Ива Монева, майка на починало дете.

Преди месец родители се срещнаха с министъра на вътрешните работи , с цел да обсъдят по какъв начин да се лимитират починалите на пътя.

Те упорстват за обективни присъди и законови промени

„ Никакъв резултат, той ни даде обещание доста незабавна експертна среща, на която да участват най-малко по един народен представител от представителна група и също по този начин от правната комисия да има хора,  от правосъдната система, такава не се състоя “, описа Петя Иванова, майка на починало дете.  
 
„ Ако не бъдем чути до края на седмицата и в случай че не бъдат взети действителни ограничения за смяна на закона - повече предварителна защита, повече полиция на пътя, следва гражданско непокорство. Повече мирни митинги няма да вършим, организираме се в 20 града, всеки в своя град и затваряме основни пътища “, сподели Иван Спасов, който е уредник на митинга.

Тежката злополука е станала на пътя сред селата Избул и Войвода

Днешното дело за гибелта на Християна бе отсрочено, тъй като двама от потърпевшите са били нередовно призовани.

„ Аз желая правдивост от съда, както нашето дете не може да огледа света, по този начин и килърът да се затвори в килиите “, прикани Запрянка Стоянова баба на починалата Християна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР