Пореден протест на миньори и енергетици от комплекса Марица Изток“.

...
Пореден протест на миньори и енергетици от комплекса Марица Изток“.
Коментари Харесай

Пореден протест на енергетици блокира пътища в страната

Пореден митинг на миньори и енергетици от комплекса „ Марица Изток “. Те още веднъж проведоха автошествие, като стигнаха до изхода на Стара Загора и блокираха пътя и за Автомагистрала „ Тракия “, и за Димитровград, и за Хасково.

 

Те се опълчват на зелената политика и като резултат от митингите им се вижда, че се вършат стъпки напред към изпълняването на настояванията им.

 

Внесе се законопроект в енергийната комисия за отлагането на либерализацията на пазара за електричество за 1 година. Основните претекстове са, че към момента няма подготвеност за цялостното отваряне на пазара, макар че то трябваше да се случи още преди близо 10 години.

 

 

Така крайният период се изместиот 1 юли 2024 година за 1 юли 2025 г.Това значи, че на 1 юли КЕВР още веднъж ще би трябвало да се произнесе за цената на тока за бита по контролирани цени.

 

Очаква се законопроектът да бъде прегледан от комисията през днешния ден, 18 април, а на следващия ден да влезе и в пленарна зала.

 

Въпреки това не са задоволени всички техни претенции. Има възможност за автошествие и на следващия ден, само че този път ориентирано към столицата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР