Пореден протест на медицинските специалисти в София. Тази вечер протестиращите

...
Пореден протест на медицинските специалисти в София. Тази вечер протестиращите
Коментари Харесай

Продължава протестът на медицинските сестри пред МС

Пореден митинг на медицинските експерти в София. Тази вечер протестиращите нощуваха в палатки пред Министерския съвет и заплашиха, че ще останат в тях, до момента в който не бъдат признати от премиера Бойко Борисов.

Вижте повече от Цанка Николова

Протестът продължава и в този час. Медицинските експерти извършиха заканата си и към 15 души прекараха нощта в 10-те палатки пред Министерския съвет. Нощта за тях е минала умерено, само че студено.

Медицинските експерти са тук от през вчерашния ден на обяд. Те дефинираха системата, като " здравеопасна " и са безапелационни, че ще останат тук, до момента в който не бъдат признати от премиера Бойко Борисов.
Мая Илиева, профсъюз на медицинските експерти: Ние сме търпеливи, въпреки всичко сме медицински сестри, даваме нощни наряди привикнали сме на неприятни условия на труд, тъй че ще си останем на палатки. Има едни задължения поети, които в действителност никой не подсигурява, че ще бъдат изпълнени, по тази причина ние желаеме среща с господин Борисов, който да бъде поръчител. Надежда Маргинова, здравна сесетра: Ние обиколихме всички институции и представители на тези институции, от които зависи някакво разрешаване на нашите проблеми в настояванията, които слагаме. Посрещахме единствено схващане и съчувстване и никакви действителни дейности. Това е към този момент последната институция, която не сме посещавали, да срещнем с нашите претенции и най-много проблемите в нашето родно опазване на здравето.
Медицинските експерти упорстват да няма търговски сдружения в опазването на здравето. Заплатата им да се равнява на две минимални работни заплати. Те желаят още връщане на младите експерти от чужбина у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР