Пореден протест на жителите на Черноморец срещу решението на Министерския

...
Пореден протест на жителите на Черноморец срещу решението на Министерския
Коментари Харесай

Пореден протест на жителите на Черноморец срещу продажбата на военен имот

Пореден митинг на жителите на Черноморец против решението на Министерския съвет да се продават изоставени военни парцели, на които те са притежатели. Протестиращите имат нотариални актове и скици и настояват, че земите в някогашните военни поделения са отнети от техните предци.

Черноморец, Созопол

Според протестиращите обаче Министерството на защитата би трябвало да им върне земите по административен път, както са им били отнети преди близо 50 години.
Васил Жечев: Техният акт за държавна благосъстоятелност е безусловно противозаконен, ние настояваме за правда, за вземане предвид с документите, които ни е издала Поземлена комисия, че тези парцели са наши и че в никакъв случай не сме обезщетявани.Юлиана Тодорова: Министерството споделя, че ни е обезщетило, а това не е по този начин, нито има върнати земи, нито са платили някаква сума на наследниците. Асен Петков: Отлагат казуса във времето, споделят „ който ви ги е взел, той да ви ги върне ".
Самото Военно министерство оповестило, че терените на някогашните военни поделения в Червенка и Акра към този момент са с отпаднала нужда.
Добри Добрев, кмет на Черноморец: Това са земи, които Поземлената комисия е признала на жителите на гр. Черноморец, само че не им са били възобновени, тъй като е имало настоящо отделение.
Според кмета на Черноморец връщането може да стане по административен път, като се промени законът с ясни критерии за терени с отпаднала нужда. Хората обаче се опасяват, че до тогава земите им ще бъдат продадени от Министерството на защитата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР