Пореден протест и опит да бъде привлечено обществено и държавно

...
Пореден протест и опит да бъде привлечено обществено и държавно
Коментари Харесай

Блокада на РИОСВ Пловдив заради въздуха в село Труд и закани за още блокади

Пореден митинг и опит да бъде привлечено публично и държавно внимание към казуса с въздуха в село Труд. Петдесетина поданици на селото блокираха постройката на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив с искане за оставките на шефа инж. Георгиева и инж. Кондаклиева, началник " Контрол " в пловдивската екоинспекция.
Недоволството бе предизвикано от систематичното обгазяване на село Труд от централа за произвеждане на газ, намираща се на метри от домовете на хората, споделят от инициативния комитет, организиращ митингите. Хората са безапелационни, че проблем има, въпреки до момента институциите да не са открили сериозен подобен и да са наложили доста съществени наказания.
 Село Труд – Отново живот като в септична яма (ВИДЕО) Село Труд – Отново живот като в септична яма (ВИДЕО)
От години жителите на пловдивското село Труд търпят ужасна миризма на фекалии, която съгласно тях идва от централата за биогаз, която се...
Според хората, Регионална инспекция за опазване на околната среда е е написала следващото наставление на оператора на централата, което изисква да не се съхраняват първични материали навън на индустриалните площадки. Такива наставления в годините инспекцията е издавала нееднократно, само че надзор по тяхното осъществяване няма и обгазяването продължава, оплакват се протестиращите.

По време на митинга пострадалите алегорично запечатаха входа на екоинспекцията с лозунги, протоколи от инспекции, които съгласно тях имат нулев резултат и тиксо. Заканиха се, че това е първата от редицата институции, които считат да запечатат, тъй като съгласно тях, както на локално равнище, по този начин и на национално, институциите продават здравето на хората и са безпомощни пред техните проблеми. Такива акции ще има пред всяка институция забъркана в проблема село Труд и призоваваме хора от цялата страна да следват нашия образец, обявиха от " Сдружение бъдеще за село Труд ", които от години водят борба за чист въздух.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР