Пореден проблем в България в крайна сметка стигна до българския

...
Пореден проблем в България в крайна сметка стигна до българския
Коментари Харесай

И пак към Борисов - да решава проблема с хронично болните в детските градини

Пореден проблем в България в последна сметка стигна до българския министър-председател, в тази ситуация Бойко Борисов. Този път казусът касае приема на деца в детските градини в София.
В особено писмо до Борисов Националният предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система желае министър председателят да се намеси заради извънредно спорните пояснения на институциите. От няколко месеца насам комитетът изважда данни за банкет на деца със болести в детски градини, като съмненията са, че всеобщо става въпрос за фалшификации.
Комитетът показва, че от Министерството на здравеопазването са получили писмо в отговор на тяхно питане, от което излиза наяве, че има разминаване в броя на болни от хронични заболявалия деца в София и в данните на Столична община. Статистиката на здравното министерство е за образователната 2015 – 2016 година, като според данните има 14 273 болни деца. Министерството обаче категорично не желае да разяснява данните от Информационната система за обслужване на детските заведения, тъй като няма информация за " метода на нейното действане ". Според системата съвсем 25% от записаните в детски градини деца в София са с хронични болести. Едно от най-често срещаните болести е атопичен дерматит, което го няма в статистиката на здравното министерство, прецизират от комитета.
Неправителствената организация се оплаква и, че здравното министерство хем приказва за взаимни дейности с други институции и родители, хем не прави междуведомствена работна група, с която да се обърне внимание на казуса „ хронични заболявания”. Предвид това комитетът желае от Борисов подпомагане за основаване на такава група, която да прегледа обширно въпроса.
Припомняме, че тъкмо тази неправителствена организация повдигна въпроса със протичащото се най-много в детските градини и дали има потребност от видеонаблюдение след няколко абсурда с упражнено принуждение от страна на възпитатели към деца на разнообразни места в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР