Пореден престижен ангажимент за българската оперна режисьорка Вера Немирова, този

...
Пореден престижен ангажимент за българската оперна режисьорка Вера Немирова, този
Коментари Харесай

Режисьорката Вера Немирова подготвя откриването на новия сезон в Пражката държавна опера

Пореден влиятелен ангажимент за българската оперна режисьорка Вера Немирова, този път в Чехия.

В края на седмицата Пражката държавна опера открива своя нов сезон с нейна режисура на операта " Фиделио " от Бетовен. Спектаклите са два - в събота и неделя (22 и 23 септември), с двата състава, подготвящи заглавието. Те ще играят в Националния спектакъл, заради реконструкцията на постройката на Пражката опера, която продължава към този момент втори сезон.
В основните функции в новата режисура на " Фиделио " от Бетовен в Прага ще се показват Мелани Динер (Леонора), Даниел Франк (Флорестан), Паул Еделман (Дон Фернандо) и други Диригент-постановчик е Андреас Себастиан Вайзер.

" Най-вълнуващият факт е, че ще изработим " Фиделио " в Stavovské divadlo - това е театърът на Моцарт, който за първи път в този спектакъл е извършил " Дон Жуан ". Лично Моцарт е дирижирал от чембалото и на мястото, където е било това чембало с гения, има сложена златна паметна плоча в оркестрината. Така че това е свято място за всички музикални дейци и за мен е чест и доста вълнуващо тъкмо в този спектакъл да слагам " Фиделио ", която не се извършва толкоз постоянно в чешките земи. И въобще в целия славянски свят е необичайност. Но Бетовен е близо до Моцарт, по тази причина доста подхожда мястото. " - показа българската режисьорка в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ".

Цялото изявление с Вера Немирова чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР