Пореден опит за връщане на хартиената бюлетина у нас. Част

...
Пореден опит за връщане на хартиената бюлетина у нас. Част
Коментари Харесай

Част от партиите се опитват да вкарат хартиената бюлетина в дневния ред на НС


Пореден опит за връщане на хартиената бюлетина у нас. Част от партиите се пробват да я вкарат в дневния ред на Народното събрание, тъй че да гласуваме по смесена система при предварителен.

Четирите партии, които не желаят връщането на хартията, споделят, че гласовете „ за “ и „ срещу “ са на ръба. И настояват, че ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имат свои претекстове.

“Те са властелините на хартията, само че знаем „ Арена Армеец “, ужасите, хилядите недействителни гласове. Трябва да отчетем избора на българските жители, а машината регистрира без предумисъл, тя е безпристрастна”, съобщи Настимир Ананиев от „ Продължаваме промяната “.

„ Това е една порочна процедура, която се пробват да върнат сега. Тази хартиена бюлетина, против която ние сме се борили и по тази причина има машинен избор на 100%. Това основава причина за подправяне на вота “, съобщи Станислав Балабанов от „ ИТН “.

„ Това е открит път към хаоса “, сподели Антоанета Цонева от „ Демократична България “.

От " Възраждане " също са „ срещу “ хартиената бюлетина, само че имат две свои хрумвания - въвеждане на видеоконтрол и ръчно преброяване на разписките.

„ Искаме да бъдат броени на 100% така наречен контролни изрезки от машината, с цел да се направи второстепенен надзор дали резултатът съответствува с това, което се принтира “, съобщи Петър Петров от „ Възраждане “.

А ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи считат, че връщането на хартията ще регистрира гласовете на всички гласоподаватели.

„ Когато всичко е в ръцете на Рашков и Асен Василев, кодовете са в тях, флашките са в тях, по тази причина желаеме и да има и хартиени бюлетини “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Ние желаеме смесеното гласоподаване, който желае с машина, който желае с хартия “, съобщи Филип Попов от Българска социалистическа партия.

От Движение за права и свободи отхвърлиха коментар - ще приказват едвам когато законът стигне до пленарна зала.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР