Пореден опит за създаване на успешна ваксина срещу вируса ХИВ,

...
Пореден опит за създаване на успешна ваксина срещу вируса ХИВ,
Коментари Харесай

Пореден опит за ваксина срещу ХИВ претърпя неуспех

Пореден опит за основаване на сполучлива ваксина против вируса ХИВ, който предизвиква СПИН, приключи с крах, съобщи Би Би Си. Националният здравен институт спря тестването на имунизацията с име HVTN 702, която беше сложена на повече от 5000 души в Южна Африка.

Експерти, взели участие в изследванията, не съумяха да скрият дълбокото отчаяние от резултатите, само че обявиха, че търсенето на ваксина би трябвало да продължи непременно.

Какво съставлява имунизацията?

За разлика от общоприетите ваксини, които употребяват елементи от дадена болест, с цел да подтикват тялото да построи отбрана против нея, тестваната ваксина против ХИВ не съдържа от вируса. Тя е композиция от лекарства, за които в предишното беше потвърдено, че носят известна отбрана против вируса.

До момента са открити доста и разнообразни типове ХИВ, като имунизацията е била приспособена към най-разпространения вид в Южна Африка.

При тестванията на част от участниците на инцидентен принцип е инжектирано плацебо лекарство, до момента в който останалите са получили от имунизацията. Първоначалните резултати ясно демонстрират, че тя не обезпечава отбрана.
Борбата с ХИВ/СПИН: Притесняват ли се хората да се изследват за вируса у нас? Близо 38 милиона души живеят с заболяването по света
Как може да бъде спряно разпространяването на ХИВ

И сега съществува лекуване, което е дейно за предотвратяване от ХИВ. За разлика от имунизацията обаче, медикаментите би трябвало да се одобряват всекидневно, с цел да обезпечат нужната отбрана.

В страни, в които тези медикаменти не са всеобщо налични, единствените разновидности остават потреблението на презервативи при полов акт, както и сериозната здравна политика.

Съществуващата терапия на към този момент инфектирани с ХИВ хора доста усъвършенства продължителността на живота им, като защищава хората към тях да не се заразят с вируса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР