Пореден опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите

...
Пореден опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите
Коментари Харесай

Иззеха златни накити за 165 438 лв. на „Капитан Андреево“ /снимка/

Пореден опит за незаконно преместване на златни украшения предотвратиха митническите чиновници на "Капитан Андреево ", оповестиха от Агенция "Митници ".
На 2 август, на пункта идва автомобил на път от Турция за България. Шофьорът и петимата пасажери - български жители декларират, че не придвижват артикули за обявление.
Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която във фабрична празнина предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи произведения от жълт метал. При осъществен персонален обзор на лидера в бельото му са открити 3 транспарантни плика също с произведения от жълт метал.
Според направената от вещото лице експертиза откритите украшения са с общо тегло 1838.20 грама на стойност 165 438 лева По случая се води следствие под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.
Спрямо лидера е взета мярка за неотклонение "парична гаранция ", както и възбрана да напуща страната.
Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни украшения, скрити в особено построен тайник на рейс. От началото на годината досега митническите чиновници на "Капитан Андреево " са задържали близо 83 кг произведения от благородни метали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР