Пореден опит за измама от името на НАП чрез електронно

...
Пореден опит за измама от името на НАП чрез електронно
Коментари Харесай

Внимавайте - циркулира опит за измама от хакери с мотив данъчна декларация

Пореден опит за машинация от името на Национална агенция за приходите посредством електронно известие. Става въпрос за известие, пуснато от очевидно недоверчив мейл адрес, с домейн kantou-ind.co.jp.
Съобщението е сякаш за наложителните данъчни заявления. То заплашва, че в случай че не отворите прикачен zip файл, с цел да се запознаете с „ промени в регламента и интервалите за подаване на заявления в НАП” и не подадете в период или вярна декларация, ви грози санкция - от 500 до 3000 лева При наново нарушаване имуществената глоба е в размер от 1000 до 6000 лв., продължава подправеното предизвестие.
Напомняме, че данъчни заявления се подават до 30 април всяка година. Посочените в очевидно инфектирания мейл наказания са ненапълно правилни – в действителност данъчно-задължените физически лица могат да бъдат санкционирани, само че с до 500 лв. при неподаване на декларация и с до 1000 лв. при още един подобен случай, а погрешни данни се санкционират с до 1000 лв. санкция при първи случай и до 2000 лв. при втори, само че единствено в случай че погрешните данни довеждат до понижаване или освобождение от данъчно обвързване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР