Пореден опит на баджак журналистиката за лъскане на имидж на

...
Пореден опит на баджак журналистиката за лъскане на имидж на
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО В BNEWS! BTV лъска имиджа на пипалото на съдебната мафия Калоян Топалов, оказва се, че подалият оставка шеф на СГС не познава българското законодателство

Пореден опит на баджак публицистиката за лъскане на имидж на видния представител на кликата на грантаджиите в Темида и съдружник на шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов - Калоян Топалов разобличи BNews.

BTV - малкия екран, която е към този момент пословична с поръчковите си и добре заплатени интврвюта, за следващ път удари дъното като сапуниса облика на проваления началник на Софийски градски съд и го показа като един от най-хубавите адвокати на територията на страната ни. Това е следващият път, в който тази телевизия и "журналистите " на заплата там чистят имиджа на компрометирани персони.

Припомняме, че в студиото на станалата знак на баджакжурналистиката Жени Марчева неведнъж посетители са били подсъдими олигарси като Иво Прокопиев, обвинени за неплатени налози над 63 млн. лева като Огнян Донев, политици със съмнителна известност като Христо Иванов и ортаците му, както и главатарят на правосъдната мафия у нас шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов.

В явно нагласено изявление пред Цветанка Ризова в предаването "Лице в лице " станалият прочут като арбитър на олигархията Калоян Топалов съобщи, че в оставката му нямало нищо мистериозно, бил извършил всичко това, за което бил определен, и със забележително самочувствие разгласи, че бил мастър клас измежду магистратите. Водещата един път не попита за съответни претекстове за напускането на поста ръководител на Софийски градски съд и оттглянето му като арбитър 3 години преди приключването на мандата му, което в действителност е казус в историята на България. BNews обаче в търсене на обективната истина се свърза с добре осведомени лица от вътрешните структури на Темида, които направиха шокиращи разкрития.

Топ правист ли е Топалов, познавал ли е въобще българското законодателство, по какъв начин и под натиска на кого е управлявал един от основните съдилища у нас, каква кадрова политика е осъществявал, в името на закона или в името на олигархичните ползи е работил към този момент някогашния началник на Софийски градски съд, каква е връзката му с ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов?

Отговорите на тези въпроси дава извънредно за BNews уволненият началник на IT-отделa на Софийски градски съд инж. Ташко Ташев:

Възмутен съм от нахалното и надменно изявление на ръководителя на Софийски градски съд в оставка Калоян Топалов пред Цветанка Ризова по BTV. Той е единственият ръководител на съд в България, който квалифицира себе си като “много по-добър правист от голяма част от хората, които се занимават професионално с тази работа ", а няма обикновени знания на главния закон за всеки шеф и админ - Кодекса на труда, безапелационен е Ташев. Той показва и съответни обстоятелства от кадровата политика на Топалов и господарите му, целяща само преодоляване и покоряване на правосъдната система.

След като Лозан Панов поема поста ръководител на Върховния касационен съд /ВКС/, инж. Ташко Ташев е подложен на брутални репресии от назначения от Панов началник на Софийски градски съд Владимир Йорданов. Следствие на отхвърли му да извърши следващата мръсна поръчка, спусната от високите етажи, на специалиста е връчена заповед за уволняване. Като претекст за отстраняването на индивида, основал цялата осведомителна система на Софийски градски съд, е посочена неналичието на тапия, на която да написа „ Информационни технологии”. На негово място за шеф ИТ на Софийски градски съд със заповед е избран ИТ служителя на Върховен касационен съд Анчо Димитров, който наскоро е бил назначен от Лозан Панов за ИТ чиновник във Върховен касационен съд. Това предопределение в Софийски градски съд е невиждано и неприемливо от Кодекса на Труда.

Инж. Ташко Ташев води правосъдно дело против Софийски градски съд и неговия към този момент някогашен Председател Калоян Топалов, претендиращ, че е доста добър правист, за непозволено уволняване и не съблюдаване на императивите разпореждания на Кодекса на труда

ИТ-служителят на Върховен касационен съд Анчо Димитров управлява ИТ отдела на Софийски градски съд повече от една година по времето, когато Калоян Топалов е негов ръководител. През това време Димитров с благословията на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов, не е бил на работното си място във Върховен касационен съд и е трябвало да бъде дисциплинарно уволнен за отсъствие на работа повече от три дни. По предложение на ИТ служителя на Върховен касационен съд Анчо Димитров и с утвърждението на Лозан Панов, в ИТ отдела на Софийски градски съд са назначени двама негови някогашни сътрудници от Административен съд София град, Кристиян Михайлов и Боян Петров. То този метод Калоян Топалов и Лозан Панов овладяват компютърната система на Софийски градски съд и ИТ отдела.

Става ясно, че пипалата на октопода, овладял правосъдната мафия, са Владимир Йорданов, Калоян Топалов и Лозан Панов, а сюжетът е бил добре режисиран като единствената цел е била безспорен надзор над магистратите и чиновниците на основни съдилища като Софийски градски съд и Върховен касационен съд. Ето от къде следва направеното умозаключение:

След като председателският пост в Софийски градски съд се поема от Калоян Топалов всички дългогодишни завеждащи служби в деловодствата на съда са уволняване и сменени със чиновници, близки до тримата грантаджии. По този метод те узурпирали деловодствата на градски съд.

Освен това всички правосъдни помощници са били принудени да попълнят авансово особено квалифициран тест (това се случва единствено в Софийски градски съд без единодушието и утвърждението на ВСС) за да бъде потвърдена тяхната правна „ некомпетентност” (нищо, че имат юридическо образование) и са били уволнени от Софийски градски съд, като техните места са били заети от други „ комфортни за Калоян Топалов и Лозан Панов” правосъдни помощници.

Към днешна дата над 14 някогашни правосъдни помощници на Софийски градски съд водят правосъдни каузи против този съд и неговия към този момент някогашен началник Калоян Топалов за непозволено уволняване и не съблюдаване на Кодекса на труда.

От дейностите Калоян Топалов и Лозан Панов излиза наяве, че те освен „ колят и бесят” в Софийски градски съд и Върховен касационен съд, само че и не се преценяват с висшия кадрови орган /ВСС/ и неговата конструкция за работните места и нужното обучение в правосъдната система и подписват контракт с частна компания, която да изготви специфична конструкция за работните места и нужното обучение за потребностите на Софийски градски съд и Върховен касационен съд. С помощта на тази конструкция Калоян Топалов и Лозан Панов уволняват и принуждават да изоставен работа голям брой дългогодишни правосъдни чиновници в Софийски градски съд и Върховен касационен съд за техните места да бъдат заети от доближени до тях хора.

Оказва се, че безчинствата на кликата грантаджии в Темида са безчет. От разказите на пострадали излиза наяве, че Топалов и Панов са били главатарите на правосъдната мафия, трансформирали едни от основните съдилища в България в незаконна конструкция, която да работи напълно в техен интерес.

Подалият от боязън оставка Калоян Топалов преди да издаде поста дължи на българската правосъдна система и на българския народ отговор на въпроса: „ КОЙ” му е сложил всички тези задания, които той е извършил, и за които е бил определен за ръководител на Софийски градски съд? Къде в концепцията му са записани горе изложените му дейности като проект за работа?
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР