Пореден опит да се отнеме имуществото на Георги Вълев от

...
Пореден опит да се отнеме имуществото на Георги Вълев от
Коментари Харесай

Георги Вълев от "Килърите" пак върти правосъдието, трети опит за конфискация на имуществото му удря на камък

Пореден опит да се отнеме имуществото на Георги Вълев от " Килърите " удари на камък. Делото за това против него е прекъснато още преди месец, тъй като КОНПИ, станала известна като „ Антикорупция “, не била завършила въпросната си инспекция в границите на законовия 10-месечен период! Окръжните магистрати пък стимулирали прекратяването на скандалното дело с решение на Върховния касационен съд по тематиката, което се употребява като правосъдна процедура. А ръководената държавна комисия от Пламен Георгиев към този момент е внесла тъжба в Апелативния съд във Велико Търново срещу прекратяването на делото против бедняка милионер Георги Вълев, написа " Борба ".
Искът на комисията за лишаване на добито от незаконна активност имущество е бил импортиран още на 11 ноември 2010 година, когато Вълев към този момент бе задържан и разследван за мокри поръчки като член на групата „ Килърите “. Тогава страната постави ръка върху негово имане за над 10 млн. лева като поръчителство на предстоящ иск и когато той бъде наказан. Според „ Държавен вестник “ обаче последният иск на комисията е импортиран през февруари 2018 година
60-годишният Вълев води каузи против който му хрумне на гърба на същата тази страна с безвъзмездни юристи, тъй като е безпаричен! В същото време имането му е несъмнено на 3,6 млн. лева за конфискация и е запорирано.

За седем години страната прави три опита за конфискация на имущество, добито от незаконна активност от пандизчията милионер Георги Вълев. Последният иск е за 3 611 169 лева за 41 парцела и парични суми на Вълев и на жена му Анелия, добити от действия, за които не са съумели да потвърдят трудови приходи. През 2011 година Окръжният съд запорира 54 парцела за близо 10 млн. лева по искане на комисията за лишаване на нелегално имане и като поръчителство в интерес на страната. Тогава Вълев още не е наказан. През 2016 година отново Окръжният съд освобождава 13 парцела и подвига натрапен запор върху дружествени дялове във компании и над 7 автомобила – леки и товарни, тъй като са били закупувани с потвърдени приходи.
Фамилия Вълеви може да си останат с тлъсти парцели по морето и освен там

Да се отнеме в интерес на страната целият втори етаж от 112 кв. м в центъра на В. Търново, прочут като Търговската къща и съпружеска общественост на Вълеви. В определението на съда от 2011 година за този парцел е посочена стойност от 800 000 лв.. Няма данни през 2016 година съдът да го е освободил от възбраната и през 2018 година се желае неговата конфискация. От Анелия и Георги Вълеви в този момент страната желае да отнеме още 137 кв. м парцел на ул. „ Иван Вазов” 33 в остарялата столица, къща и земя върху обща повърхност от 1500 кв. м в еленското село Давери, равнища в село Палици, изоставени ниви на разнообразни места в Еленско от над 50 дка, дворни места в свищовското село Горна Студена, широколистни гори в Стражишко, къща и икономически постройки в Добри дял, жилище в кв. „ Картала” и така нататък

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР