Пореден инцидент с правителствения Фалкон. На борда е имало 9

...
Пореден инцидент с правителствения Фалкон. На борда е имало 9
Коментари Харесай

Коджейков: Трябва нов самолет, инцидентите с Фалкона зачестиха

Пореден случай с държавния Фалкон. На борда е имало 9 души в това число и министър председателят Бойко Борисов. Този път казусът е в навигационната система. Наложи се на екипажа да направи два кръга над софийското летище и да кацне образно, описа на ексклузивен брифинг шефът на „ Авиоотряд 28 “ ген. Тодор Коджейков, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Машината е на 19 години и това е следващият случай с нея. В тази връзка Коджейков ще моли пред премиера Бойко Борисов да се намерения незабавно за закупуване на нов аероплан.
Директорът на Авиоотряд 28 съобщи, че по време на полета не е било безвредно за пасажерите, до момента в който не е партерен самолетът на летището.
„ При втория кръг самолетът е партерен наред с помощта на това, че водачите познават добре региона на летището и софийското равно поле. В момента на случая над София е преобладавало облачно време “, акцентира Коджейков.
Преди полета самолетът се облита и се основава протокол за редовност на машината. Едва тогава се вкарва в употреба, съобщи Коджейков в отговор на въпрос дали е осъществен механически обзор.
„ Машината е на 19 години. Знаете, че и преди в годините има 3-4 отхвърли заради една или друга причина. Това, което вършим е, че съблюдаваме прецизно всички условия за употреба, само че остарялата инсталация си демонстрира дефектите. Имаме потребност от нов аероплан, в който не се вози единствено министър председателят “, сподели още генералът. Коджейков има подготвеност да предложи разновидности, в случай че страната даде „ зелена светлина “.
Тодор Коджейков е безапелационен, че до момента в който не се откри каква е повода за следващия отвод на системите, самолетът няма да се пуска в приложимост.
Разследването се поема от звеното за авиационни произшествия към Министерството на превоза.
БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден държавният аероплан с премиера Бойко Борисов на борда беше партерен ръчно на пистата на летище София. До мярката се стигнало, откакто навигационната система отказала изцяло при опит самолетът да се приземи в София. Системата е изключила и водачите не са съумели да я рестартират, по този начин се е наложило да преминат на ръчен режим. Самолетът е партерен сполучливо, няма потърпевши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР