Пореден инцидент с пострадали на пешеходна пътека в Пловдив. Тази

...
Пореден инцидент с пострадали на пешеходна пътека в Пловдив. Тази
Коментари Харесай

Само за месец: Четири инцидента с пострадали на пешеходна пътека в Пловдив

Пореден случай с потърпевши на пешеходна пътека в Пловдив. Тази заран майка и дете бяха ударени от автомобил, ръководен от 27-годишна жена. Това е четвърти сходен случай в града единствено за месец.

Пловдив

Инцидентът се е случил малко след осем часа сутринта, когато 43-годишната майка и 3-годишното й дете са пресичали пешеходната пътека на кръстовището на бул. „ Никола Вапцаров " и ул. „ Стефан Стамболов ". По данни на полицията дамата, управлявала автомобила не е пропуснала пешеходците и ги е блъснала. Пострадалите са откарани в болница, а по-късно са освободени за домашно лекуване, защото са без съществени пострадвания. Според поданици в региона, това е едно от най-опасните кръстовища в пловдивския регион „ Южен ".
Румяна: Тука на това кръстовище, да, доста е рисково. Вие виждали ли сте различен път проблеми? Да, тука на това кръстовище доста постоянно. Величка Атанасова: Има водачи, които стопират на пешеходна пътека, дават, само че другите минават и ние изчакваме надлежно.

  Майка с дете бяха блъснати на пешеходна пътека в Пловдив Майка с дете бяха блъснати на пешеходна пътека в Пловдив
43-годишна жена и тригодишното ѝ дете бяха пометени тази заран към 8.20 часа на пешеходна пътека в кв. "Южен " в Пловдив.

Според кмета на регион „ Южен " се прави всичко допустимо за обезпечаване на сигурността по булеварда. Тротоарите се скосяват за улеснение на пешеходците, а клоните на дърветата се подрязват, с цел да се обезпечи по-добра видимост.
Борислав Инчев- кмет на регион „ Южен " - Пловдив: Самият бул. „ Никола Вапцаров " е един от двата булеварда в Пловдив с най-накъсано придвижване от позиция на сложени повдигнати пешеходни пътеки, единствено на този бул. има 4. Има в допълнение знаци, ограничаващи скоростта.
Въпреки предпазните ограничения единствено за един месец в града има общо четири случая на ударени хора на пешеходни пътеки. Все още продължава лекуването на 33-годишната жена, която до момента в който пресичаше дружно с бебето си кръстовище в жилищен регион „ Тракия " беше ударена от рейс от градския превоз. При сходен случай пострада и 80-годишна жена.
Борислав Инчев- кмет на регион „ Южен " - Пловдив: Може би последната стъпка, която остава, е на такива основни кръстовища да се инсталират камери.
Според поданици на регион „ Южен " не са малко случаите, в които и коли и пешеходци минават на червен сигнал на светофара, като водачите не съблюдават и разрешената скорост. Затова упорстват за фрапантни законодателни наказания против нарушителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР