Пореден инцидент с паднало дърво в Пловдив. Огромна част от

...
Пореден инцидент с паднало дърво в Пловдив. Огромна част от
Коментари Харесай

Пореден инцидент с паднало дърво в Пловдив

Пореден случай с паднало дърво в Пловдив. Огромна част от кестен се е стоварила в Цар Симеоновата градина пред очите на минувачите. За благополучие потърпевши хора няма. Дърветата в парка са били тествани последно през есента.

Пловдив

Инцидентът се е случил в сряда в обедните часове на една от централните алеи в градината. Всеки ден Мая Георгиева минава оттова, с цел да вземе щерка си от учебно заведение. Двете се оказват на метри от дървото, секунди преди то да се разцепи и да падне.
Мая Георгиева: Чухме извънредно мощен звук. Когато пристигнахме покрай Виенския павилион, където е пътят ни, с нея видяхме голямо дърво, което го препречваше. Имаше единствено момче и момиче, близо три метра от нас двете и ги чух по какъв начин приказват „ Ти даваш ли си сметка, че нямахме опция даже да реагираме. Уплашихте ли се? - Много, да.
Дървото е кестен на възраст над 60 години. Основна причина да се разцепи и да падне е мощният вятър, обявиха от общинското дружество „ Паркове и градини “.
инж. Георги Николаев, заместник-директор на Оперативна програма „ Паркове и градини “- Пловдив: Предпоставка за това е вътрешно гниене на самото отклонение, което е имало, което е нямало по какъв начин да е било видяно при осъществените огледи, които в Цар Симеоновата градина се правят два пъти годишно.
След случая и установеното гниене на дървото то ще бъде отстранено в идващите дни.

Растителността в Цар Симеоновата градина е застаряла, обясниха от общинското дружество. Някои от дърветата са на повече от 100 години, като рисковите клони се подрязват от време на време. Проверки на растителността се правят в целия град, а в последните години се засаждат главно липи, явор и явен, като се заобикалят кестените, при които постоянно се появяват заболявания и вътрешни загнивания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР