Пореден фалстарт на делото срещу шофьора на Преслава - Иван

...
Пореден фалстарт на делото срещу шофьора на Преслава - Иван
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу шофьора на Преслава и катаджиите със скандален мотив!

Пореден провал на делото против водача на Преслава - Иван Сарафски и няколко катаджии ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Неявяването на един от бранителите бе повода за днешното отсрочване на делото. Обвиняемият Костадин Илиев изясни, че юристът му, който трябвало да пътува за днешното съвещание от София, не могъл да пристигна, тъй като на касите на автогарата в столицата му споделили, че няма рейс до Пловдив. А повода за това била прекратения лиценз на компания " Витоша експрес ", която извършваше курсовете, което стана ясно още в края на август.

Делото към този момент един път се гледа и всички получиха санкции, само че апелираха присъдите си пред Апелативен съд, който върна делото заради допуснати процесуални нарушавания. Междувременно законът бе изменен и в този момент се постанова процесът да тръгне по новия ред - с разпоредително съвещание.

Припомняме, че Иван Сарафски е упрекнат в това, че на 6.12.2014 година при ръководство на моторно транспортно средство - лек автомобил " Ауди ", модел А3 е нарушил разпоредбите за придвижване: чл.20 ал.1 и ал.2, член 119 ал.1, чл.123 ал.1 т.2 б. А, Б и В от ЗДвП и по несъобразителност е предизвикал гибелта на П. П., като действието е осъществено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието, заради което и на съображение член 343 ал.3 б. Б вр. алинея 1 б. 

Костадин Илиев е упрекнат за оказване помощ на Сарафски, провокирал злополука, да избегне наказателна отговорност; за потребление на служебното състояние за набиране на облага; за приемане на подарък, който не му се следва, както и за нелегално държане и придобиване на муниции и неправилното им предпазване – закононарушения по член 294 алинея 4, по член 304б, член 339 ал.1 и по член 338 от Наказателен кодекс.

В интервала от 12 януари 2015 година до 25 март 2015 година в Пловдив при изискванията на продължавано закононарушение, на три пъти, в качеството си на длъжностно лице – служител на реда в бранш " Пътна полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, като причинител и в съучастничество със Сергей Джамбазов, като помощник, е употребявал своето служебно състояние да набави за себе си и за другиго незаконна полза в размер на 220 лв.. Той е оказал помощ в два случая да се извърши по-бърза регистрация на моторно транспортно средство в бранш " Пътна полиция " Пловдив и в трети – оказал помощ на друго лице да премине обзор за техническа редовност и да пусне спрян от придвижване лек автомобил " Тойота Хайлукс ".

Като подстрекател и помощник е спомогнал Иван Сарафски да избегне наказателно гонене, като е дал съвет на Тихомир Монев да бъде открито друго лице, което да съобщи пред органите на Министерство на вътрешните работи, че е управлявал автомобил, предизвикал ПТП, вместо Иван Сарафски.

От 23 август 2014 година до 20 март 2015 година в Пловдив е изискал и приел от Николай У. подарък, който не му се следва – пари в общ размер от 1 800 лв., с цел да упражни въздействие при взимане на решения от длъжностни лица за понижаване изтърпяването на наказване отнемане от право да ръководи МПС.

Борислав Ташев е упрекнат в това, че в интервала от 06.12.2014 година до 03.02.2015 година в гр. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, на три пъти е спомогнал на Иван Саравски, направил закононарушение по чл.343 ал.3 б. " б " вр. ал.1 б. " в " вр.чл.342 ал.1 от Наказателен кодекс, да избегне по отношение на него наказателно гонене, без да се е споразумял с това лице, преди да е направило самото закононарушение.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР