Пореден епизод на зима 2021 започна днес и ще продължи

...
Пореден епизод на зима 2021 започна днес и ще продължи
Коментари Харесай

Снежен циклон връхлита България

Пореден епизод на зима 2021 стартира през днешния ден и ще продължи към 48 часа.
Порция леден въздух от арктическите ширини обхвана от Северозапад съвсем цялата страна. В същото време над Балканите нахлу влага от Средиземноморието, която ще донесе повсеместни превалявания.
Снеговалежите започнаха още през нощта във вторник от Северозапад. До обяд ще обзет в друга степен Западна и Северна България.
В източните региони на страната ще завали дъжд, който по-късно, с рухването на температурите, ще премине в сняг.
Интензивен снеговалеж се чака в по-късните часове във вторник и в нощта против сряда, когато студеният въздух ще обхване даже Черноморието.
В сряда преди обяд от запад на изток преваляванията ще стартират да понижават и да стопират. Най-късно това ще се случи в Североизточна България.
Има условия в идващите 48 часа да се натрупа снежна завивка към и над 20 сантиметра в Предбалкана, котловините южно от Балкана, в Североизточна България. На югоизток ще се излее солидно количество дъжд.
В някои региони на областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали метеорологичните модели плануват до 80-100 литра на квадратен метър за двата дни.
Температурите ще паднат осезаемо от сряда до петък. Дневните ще се двоумят към нулата, а заран и вечер – в интервала минус 5 – минус 10 в някои региони.
В планините снеговалежите ще са значителни в масивите на югозапад, в Стара планина и Родопите. Във вторник вечерта се чакат снеговалежи и на изток – в Странжда и Сакар. По планинските проходи и пътища са вероятни затруднения в трафика. Вятърът ще основава предпоставки за навявания, а ниските температури – за обледеняване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР