Пореден екшън с мигранти. Преследване между полицията и три автомобила,

...
Пореден екшън с мигранти. Преследване между полицията и три автомобила,
Коментари Харесай

Екшън и преследване между полицаи и бежанци завърши с катастрофа

Пореден екшън с мигранти. Преследване сред полицията и три автомобила, натъпкани с бежанци, е имало в нощта сред 14 и 15 октомври в Бургас, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи за БЛИЦ. Екшънът почнал към 03.50 ч. в четвъртък региона на разклона на село Дебелт. Служители от бургаската жандармерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобила. Полицейските чиновници подали сигнал за прекъсване със стоп-палка, само че водачите на колите не се съобразили и траяли придвижването си, което наложило гонене на колите, движещи се в посока Бургас.

Междувременно е потърсено подпомагане от чиновници на Четвърто Районно ръководство - Бургас, които блокирали улица „ Захари Стоянов “ в региона до магазин „ 1000 бани “. Жандармеристите се изравнили с единия от преследваните леки коли – „ Опел Вектра “, със старозагорска регистрация, движещ се в дясната пътна лента.

При опит да избяга водачът на опела завил внезапно наляво и навлизайки в пътното платно на служебния полицейски автомобил, го блъска, нанасяйки му леки вреди по предния десен калник и предната дясна врата. След злополуката опела спрял, като лидерът му съумял да избяга. От купето излезли осем афганистански жители, незаконно минали границата на България.

Спрян е и л.а. „ Ситроен Ксара “, с пловдивска регистрациа, ръководен от 33-годишния С. М. от Чирпан, в купето на който са открити още седем афганистански жители, незаконно минали границата на България. Водачът на третия автомобил съумял да избяга с него и траял в посока към Бургас - център.

От полицейските дейности е открито, че непознатите жители са натоварени в леките коли в региона на село Пънчево, общ. Средец, като се придвижвали по маршрут с. Дебелт - Бургас. Афганистанците са арестувани за период от 24 часа и предадени на бранш „ Миграция “ към ОДМВР – Бургас.По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Както БЛИЦ заяви, при различен случай един човек е бил погубен след пукотевица на българо-турската граница край Средец, Бургаско нощес . Инцидентът е станал, откакто група от към 50 мигранти, множеството от които афганистанци, са се пробвали да влязат незаконно у нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР