Пореден допинг скандал разтърси руския спорт. Бронзовият медалист от смесените

...
Пореден допинг скандал разтърси руския спорт. Бронзовият медалист от смесените
Коментари Харесай

Хванаха руски медалист от ПьонгЧанг 2018 с допинг


Пореден допинг скандал раздруса съветския спорт. Бронзовият медалист от смесените двойки на кърлинг Александър Крушелницки е дал позитивна проба.

Според информация на журналиста Дмитрий Дерунец, в тестът му са открити следи от мелдоний, само че самият състезател отхвърля обвиняванията и сега дава показания пред представители на допинг контрола на олимпийските игри.

Председателят на Руската федерация по кърлинг Дмитрий Свищев съобщи, че не разполага с публична информация за позитивна допинг проба на Крушелницки и не може да разяснява обстановката.

" За момента това са единствено клюки. Преди да кажа каквото и да било, би трябвало да имам пред себе си нещо публично. Засега няма удостоверение ", сподели Свищев, представен от съветските медии.

От съветската делегация желаеха неотложно отваряне и на втората проба, което ще се случи още на следващия ден.

В Русия се надигна ужасно неодобрение от случая, като този път се упрекват самия състезател и формалните лица.

Мелдоният очевидно е одобряван от Крушелницки надалеч преди Пьонгчанг, защото следите му се откриват съвсем година след приема.

Очакванията са проба Б да удостовери резултатите, което значи дисквалификация от 2 до 4 години, лишаване на медалите в интерес на Норвегия и изпъждане от олимпийското село.

В други мнения се приказва за следващ скрит план против съветските спортисти, като задачата е да бъдат дискредитирани. Ударът е и против комисията на МОК, която преценяваше кои руснаци да допусне на олимпиадата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР