Пореден ден с предупреждение за опасно високи температури днес. Ще

...
Пореден ден с предупреждение за опасно високи температури днес. Ще
Коментари Харесай

Код червено в събота

Пореден ден с предизвестие за рисково високи температури през днешния ден.

Ще бъде слънчево и горещо с оптимални температури сред 36° и 41°. Ще духа слаб западен, в Североизточна България и по Черноморието – до сдържан северозападен вятър. Максималните температури на морския бряг - сред 30° и 37°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е от 23° до 26°.

В планините също ще е слънчево. Ще духа сдържан до мощен, по билата - краткотрайно плевел вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 30°, на 2000 метра – към 23°.

През нощта ще е най-вече ясно, на следващия ден - най-вече слънчево и доста горещо. Максимални температури ще са сред 38° и 43°. Около и след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за дъжд е доста дребна. Преди обяд ще духа до сдържан, в Северна България - краткотрайно мощен югозападен вятър.

В неделя в Източна България ще се задържи слънчево и горещо, с оптимални температури тук-там до 40°. В западната половина от страната, с увеличаване напразно от северозапад, ще стартира да нахлува по-хладен въздух. След обяд ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и ще има местни интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Температурите ще стартират да се намаляват.

През нощта против понеделник и в понеделник хладният въздух ще обхване и Източна България и там температурите ще се намалят доста. На доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Във вторник ще бъде относително хладно, в Източна България - и прохладно. Все още тук-там ще има валежи, само че по-слаби. В сряда ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, само че вероятността за превалявания е дребна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР