Пореден ден с мръсен въздух в София. В началото на

...
Пореден ден с мръсен въздух в София. В началото на
Коментари Харесай

Съставени са 8 акта за горене на непозволени отпадъци в Красна поляна

Пореден ден с замърсен въздух в София. В началото на идната година би трябвало да влезе в действие новият, по-строг, режим за нелегално горене на боклуци - ще се вкарат санкции до 5000 лв. и затвор до 2 години. Предложението е на ГЕРБ и е една от ограниченията в битката с мръсния въздух, изясни за Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков. Снощи Столичният Инспекторат извърши инспекции към някогашните Виетнамски общежития в регион " Красна поляна ", където всекидневно всяка зима живеещите недоволстват против задимяването.

София

" Красна поляна " е измежду регионите в София с най-мръсен въздух през последните години. Хората, които живеят тук, даже са измислили привет.
Цветан Фиков - гражданин на Красна поляна: Тук към този момент поздравът в " Красна поляна " не е " Честит първи сняг ", а е " Честит първи газ ". В общи линии сега, в който паднат температурите и ние започваме да дишаме газ, който има усет, цвят и аромат. Емил Димитров - гражданин на " Красна поляна ": Основният замърсител в " Красна поляна " са нерегламентираните печки, които въобще не би трябвало да бъдат в тези Виетнамски общежития.
В някогашните Виетнамски общежития живеят над 200 фамилии. При неочаквани инспекции нощес са формирани осем акта за горене на непозволени боклуци.
Мария Иванова - шеф бранш " Инвестиционен надзор ", Столичен инспекторат: Нарушенията са за горене на отпадъчни материали от дървесина. Това са дограми - остарели, от шкафове, от секции. Инж. Иван Кючуков - шеф отдел " Замърсяване от строителство ", Столичен инспекторат: Санкциите на физически лица са от 100 до 5000 лв., на юридическите - от 700 до 20 хиляди лв..
Хората, които живеят тук, отхвърлят да горят боклуци. Казват, че се отопляват на ток.
Радка Бравчева: И си заплащам постоянно тока. Когато съм в отмора, пущам, когато не съм - не пускаме.
В началото на идната година би трябвало да влязат в действие новите по-строги ограничения против нелегално горене на боклуци. Промените в закона плануват санкции до 5000 лв. и затвор до 2 години.
Александър Ненков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ: Предполагам че този, на който се води жилището той ще носи отговорност, само че това несъмнено ще го постанови съдът, всичко е по рамките на Наказателно-процесуален кодекс. Не е задачата на законопроекта и народните представители да вкарваме хората в пандиза, няма такава цел, по-скоро това е една последна превантивна мярка.
Жители на " Красна поляна " възнамеряват митинг на 28 януари против замърсяването на въздуха и горенето на боклуци.
 Ще оказват помощ ли глобите за по-чист въздух в София? Ще оказват помощ ли глобите за по-чист въздух в София?
"Красна поляна " е измежду кварталите в София с най-мръсен въздух през последните години. Снощи в някогашните виетнамски общежития е имало неочаквана инспекция,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР