Пореден ден на протести с искане за оставка на правителството

Пореден ден на протести с искане за оставка на правителството ...

Ден 24: Блокада в Стара Загора и Оставка пред къщата на Борисов в Банкя.


Пореден ден на протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Още от рано сутринта бе блокиран подстъпът към магистрала "Тракия" край Стара Загора. Действията на тамошните протестиращи са продължение на неуспешния им опит да затворят аутобана в петък вечерта. Те бе бяха допуснати от полицията, която ги спря и в събота сутринта.

В късния следобед в събота бившият омбудсман Мая Манолов обяви, че отива пред къщата на премиера Бойко Борисов в Банкя, за да поиска оставката му. Пътуването ѝ се излъчва на живо във фейсбук. Тя напис, че заедно с майките от "Системата ни убива" започват инициативата "WANTED #Къде ЕБаце".

"Който види джипа на Борисов, да сигнализира къде е, за да може и други да го намерят и лично да поискат оставката му", написа Манолова.

Междувременно Арман Бабикян от "Отровното трио", част от което са и Велислав Минеков и адвокат Николай Хаджигенов, които са сред основните организатори на протестите в София, се озова в Стара Загора, за да подкрепи тамошната блокада. От включванията се видя, че на място хората разпъват палатки и смятат да нощуват. Което значи, че връзката с магистрала "Тракия" ще остане затворена.


Източник: mediapool.bg