Пореден бурен протест срещу правителството в Албания. Демонстрантите се опитаха

...
Пореден бурен протест срещу правителството в Албания. Демонстрантите се опитаха
Коментари Харесай

Сблъсъци на антиправителствените протести в Тирана

Пореден плевел митинг против държавното управление в Албания. Демонстрантите се пробваха да влязат в Народното събрание. Стигна се до конфликти. Възможно е да има и ранени, само че не е доказано офицаилано.

" Рама, вън! " Това скандираше събралото се голям брой в центъра на Тирана. Преди месец в Албания започнаха митинги против ръководството на Социалистическата партия и премиера Еди Рама. Демонстрантите, водени от опозиционната Демократическа партия, упрекнаха кабинета на Рама е че е подкупен и обвързван с проведената престъпност. Правителството изрично отхвърля. А протестиращите желаят оставката му и предварителни избори.
Селман Исуфи: Първо желаеме независимост на изразяването. Второ, в случай че желаеме министър председателят Еди Рама да си тръгне, значи би трябвало да го направи. Много сме разочаровани от него.

Ружди Гуси: Имам доста аргументи да стачкувам.Този министър председател направи толкоз доста неприятни неща.Той би трябвало да си тръгне!  © БГНЕС
Събралото се голям брой няколко пъти несполучливо се опита да нахлуе в Народното събрание като раздра полицейския кордон. Към органите на реда летяха димки, пиратки, камъни. Полицията отговори със мощни водни струи. В средата на март стачкуващите бяха разпръснати със сълзотворен газ. Дела за нападателно държание бяха заведени против 33-ма души.

Според ръководещите, дейностите на опозицията вредят на имиджа на Албания и са в прорез с желанието на страната за участие в Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР