Пореден бил случаят с кравата Пенка. Минали примери били десетките

...
Пореден бил случаят с кравата Пенка. Минали примери били десетките
Коментари Харесай

Катаклизъм! Кравата Пенка Преобърна Цяла Европа!

Пореден бил казусът с кравата Пенка. Минали образци били десетките случаи на несанкционирана свирепост към безстопанствени животни в общински приюти в цялата страна, разрушеният от прокуратурата незаконен разплодник за кучета във Варна, регистрацията на няколко ферми за норки в нарушаване на съществуващото законодателство, изброяват от " Четири лапи ".

Според тях от началото на тази година БАБХ за следващ си навлякла публичното неодобрение поради отхвърли да позволи превоз на лъвчетата Масуд и Терез до избавителен център в Холандия.

Директорът на " Четири лапи " за България, доктор Марина Иванова посочи, че организацията се е трансформирала в един извънредно муден държавен орган, който на процедура не предстои на надзор.

" БАБХ дава отговор за непостижимо необятен набор от действия, свързани със земеделието и отглеждането на животни - от семената и фуражите, през качеството на храните, до превоза на животни и изискванията във фермите ", изясни Иванова и добави, че към това би трябвало да се прибавят и изискванията в приютите за безстопанствени животни, метода на развъждане на домашни любимци и търговията с тях.

" Наблюденията ни от основаването на организацията през 2009 година сочат, че тя не е в положение да извършва дейно всички тези действия ", безапелационна е доктор Иванова.

" От друга страна, структурата и методът на организация в БАБХ допускат неспособност за външен надзор - организацията е под шапката на Министерство на земеделието, храните и горите, само че нейният изпълнителен шеф, който е съсредоточил в себе си цялата власт, се назначава от министър-председателя ", ядоса се Иванова.

Тя изясни, че напълно скоро шефът на БАБХ е изпратил писмо с погрешна информация до Комисията по петициите към европейския парламент, в което упреква неправителствените организации за отбрана на животните за съществуването на безстопанствени кучета по улиците.

" До сходно несвоевременно държание не би се стигнало, в случай че БАБХ осъзнаваше изгодата от активността на неправителствените организации за решаването на редица обществени проблеми ", посочи Иванова.

От " Четири лапи " са безапелационни, че единственото решение е преструктуриране на Българска организация по сигурност на храните и основаване на обособена дирекция " Хуманно отношение към животните ", както и въвеждане на работещ механизъм за външен надзор на активността на организацията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР