Пореден акт на вандализъм и антибългарска проява в съседна РС

...
Пореден акт на вандализъм и антибългарска проява в съседна РС
Коментари Харесай

В Битоля счупиха табела с българското знаме на модерен спортен обект за деца

Пореден акт на вандализъм и антибългарска демонстрация в прилежаща районен съд Македония. Отново обект на офанзива е наскоро откритата „ боулдър “ - стена за катерене със стойка, направена с финансовата помощ на България, намираща се в градския парк на Битоля, съобщи БГНЕС.


Разбита е осведомителната табела с българското знаме и логото на българския донор. Стъклото е счупено единствено в частта където се намира българското знаме и логото на българския донор, а знамената на РСМ и Европейски Съюз са оставени.

Преди към две седмици незнайни причинители покриха със самозалепващо се тиксо българското знаме на осведомителното табло до оборудването, както и данни за финансовата помощ от Министерството на външните работи на България и Генералното консулство в Битоля.

„ Боулдър “ - стената за катерене беше открита тържествено на 3 юни по случая Международния ден на детето. На церемонията участваха кметът на града, а също по този начин и българският общоприет консул в Битоля.

Събитието зарадва младите поданици на Битоля. Съоръжението е предопределено за деца и младежи до 18 години и доставя доста занимания в една модерна среда. Стената ще способства за одобряването на един друг метод на развлечение, тъй че децата да имат опция да получават спортни умения и да развиват спортния дух по деен метод посредством игра. Чрез катеренето се ангажират всички физически и душевен качества и по този метод децата и младежите получават пълноценно психофизическо развиване, както и подсилване на самочувствието, смелостта и решителността им.

БГНЕС напомня, че нито една антиевропейска и антибългарска демонстрация не е наказана досега както от формалните управляващи в Скопие в лицето на ръководещите, по този начин и от опозицията.

Подобни актове се простират от пукотевица с огнестрелно оръжие до побоища и опозоряване на културно исторически монументи, гробове и български културни клубове.

В повече случаи причинителите на закононарушенията се трансформират в „ герои “ и получават необятно медийно отразяване, а недостойните им дейности се показват като геройство в унисон с антибългарската изразителност на политическата класа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР