Пореден абсурден случай в българската здравна система. Възрастен мъж починал

...
Пореден абсурден случай в българската здравна система. Възрастен мъж починал
Коментари Харесай

От болницата в Русе: Никой ли не Ви се обади, баща Ви почина преди два дни?

Пореден неуместен случай в българската здравна система. Възрастен мъж умрял в болница, а два дни никой не е уведомил околните му, макар че те опитвали да намерят информация за неговото положение. Случаят е от Русе. Внучката на 84-годишния мъж описа за NOVA, че дядо ѝ е умрял в петък, 27 ноември, а фамилията му научило за това инцидентно в неделя.

" Когато вкараш възрастни хора в болница, все едно вкарваш жив човек в пъкъла ". С тези думи внучката на починалия Михаил - Емилия Гатева, стартира описа за неуместната преживелица. Няколко дни преди да влезе в болница дядо ѝ вдигнал висока температура. След първичните несполучливи опити да бъде закаран от Бърза помощ в здравно заведение, въпреки всичко околните съумели да му обезпечат медицински грижи.

" В " Канев център " в Русе го одобриха. От там в първите 3-4 дни имахме връзка с него. Адекватен си беше, даже температурата му била спаднала. Единственото, което разбрахме от него е, че му няма чехлите, ходил необут до тоалетна, без без чорапи, без нищо. Как са го оставили, не знам ", споделя Емилия.

Тъй като поради пандемията, свижданията в лечебните заведения са неразрешени, роднините на възрастния човек неколкократно опитвали да се свържат по телефон с доктор, с цел да схванат какво е положението на техния непосредствен.

" Звъняхме на сестрите и лекарите. На телефона на лекарите никой не отговаряше. На телефона на сестрите дадоха отговор супер нелюбезно, нямам думи за тях. Звъним им и споделят, че те не можели да дават информация, трябвало да звъним на някой доктор. Обясниха ни, че той не бил с приоритет, имали по-важна работа, да одобряват други хора ", съобщи Емилия.

Майката на Емилия, с изключение на за татко си, трябвало да се грижи и за брачна половинка си, който бил настанен в същата болница. През цялото време дамата не серпантина да търси информация за татко си. И по този начин до неделя -29 октомври, когато чува шокиращата новина.

" За първи път някой доктор ѝ подвига телефона и ѝ споделя: " Никой ли не ви се обади, той умря преди два дни ". Как е допустимо да е умрял преди два дни и ние да не знаем? Ако тя не се беше обадила, по кое време щяха да ни оповестят? Дори сега, в който е умрял, майка ми е била в болничното заведение ", споделя опечалената внучка.

Семейството на умрелия пенсионер не е подавало тъжба за случилото се.

От университетска болница " Канев " споделиха, че съчувстват на околните и са почнали вътрешна инспекция. От здравното заведение обявиха, че откриват телефонни линии в отделенията, като в избрани часове от деня, близки на пациенти могат да получават информация за положението им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР