Поразява цели, разположени до 100 км от точката на изстрелванеSpice

...
Поразява цели, разположени до 100 км от точката на изстрелванеSpice
Коментари Харесай

Израел създаде бомба с изкуствен интелект

Поразява цели, ситуирани до 100 км от точката на изстрелване

Spice 250 употребява изкуствен интелект, който открива дадена цел измежду разнообразни обекти (снимка: Rafael)

Израелската компания Rafael разгласи, че е основала и сполучливо тествала планираща авиационна бомба Spice 250, оборудвана с изкуствен интелект (AI), който разрешава да бъде открита дадена цел измежду разнообразни обекти.

В момента планиращите бомби са оборудвани с разнообразни системи за ориентиране, само че в случай че задачата наподобява като близките предмети, бомбата може да се взриви на неверното място. Spice 250 с вграден AI може да разграничи задачата благодарение на база данни с триизмерни модели и подготвени невронни мрежи.
още по тематиката
Масата на бойната глава е 75 кг. Сгъващото се крило за обмисляне разрешава удари против цели, ситуирани до 100 км от точката на изстрелване.

В допълнение, Spice 250 е снабдена със система за отменяне на задачата няколко секунди преди бомбата да я приближи, а изображението от вградената камера се предава към приемника, до момента в който задачата бъде ударена.

Други детайлности за бомбата към този момент не са разкрити. В бъдеще разработчиците от Rafael възнамеряват да вкарат опция за автоматизирано избиране на вторична цел при положение, че бомбата не разпознае първичната цел.

През февруари тази година американските военни оповестиха поръчка за създаване на ново потомство оръжие, което ще може софтуерно да се актуализира по същия метод като операционната система на смарт телефоните.

Изискванията към изпълнителя демонстрират, че новата пушка би трябвало да бъде оборудвана със система за ръководство, която усъвършенства точността на стрелбата на далечно разстояние, има предпазен от хакерски атаки процесор и система за установяване на дистанцията до задачата и скоростта напразно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР