Поразеното от волтова дъга на жп надлеза в Димитровград момче

...
Поразеното от волтова дъга на жп надлеза в Димитровград момче
Коментари Харесай

Поразеното от волтова дъга на жп надлеза момче без опасност за живота

Поразеното от волтова дъга на жп надлеза в Димитровград момче без заплаха за живота Без заплаха за живота е 13-годишното момче от Димитровград, което през вчерашния ден падна от жп надлез към Водната кула, ударено от волтова дъга. С близо 50% изгаряния по краката той е настанен в пловдивска клиника. На жп надлеза седмокласникът  Мартин е бил с група от още петима свои другари от разнообразни учебни заведения, пред които показал акробатични умения. Въпреки знаците за високо напрежение той се трансферирал през загражденията и висящ на една ръка, като с крайници си докоснал проводник.  
 Димитровград, жп надлез Дарик радио, Хасково
Приятелите на Мартин описват, че той обичал да показва сходни умения на рискови места, като наскоро висял на една ръка от покрива на недостроената поликлиника на бул. „ Благоев “ в града, а преди този момент се катерил дружно с различен собствен другар върху покрива на някогашния Минен колеж.  

Въпреки предизвестията на част от групата, през вчерашния ден Мартин се трансферирал през бетонния парапет. Същото направило и момиче от компанията. Тя обаче не траяла към металната част на загражденията. Малко преди случая едно от девойките снимало с телефона си по какъв начин Мартин виси на една ръка от надлеза, висок над 5 метра в тази част. Групата младежи били на пейката там, когато видели искри, а секунди след това- обгорялото момче, паднало долу. Извикайте 112, били първите му думи откакто пристигнал на себе си. Момиче от компанията позвънило, а друга част от компанията хукнали към полицията да търсят помощ, описаха през днешния ден децата.
 Дете волтова дъга Хасково Дарик радио, Хасково-->
Седмокласникът Мартин упражнявал от към две години битка. В залата бил образцов, описват съотборниците му. От учебно заведение „ Васил Левски “, където той учи, са безапелационни, че не се е отличавал с рискови проявления, бил е относително добър възпитаник, посещавал постоянно часовете и няма налагани санкции.

Утре в учебното заведение провеждат за седмокласниците ексклузивен час на класа, в който от транспортна полиция ще напомнят рисковете, които крият жп релси, надлези, прелези и гари, заяви шефът Антон Иванов. Подобни часове са били проведени постоянно последните 2 години, защото учебното заведение е наоколо до жп гарата в Димитровград.

С останалите петима от компанията, участвали на случая, през днешния ден работят психолози. Децата споделят, че са уплашени от случилото се и са научили своя житейски урок: предупредителните табели не са безсмислени, а сходни игри и демонстрации могат да завършат съдбовно. 

Момичета от компанията и какво споделиха в учебното заведение на Мартин чуйте в приложения файл.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР