Поразен съм, че заместник главният прокурор веднага определи станалото с

...
Поразен съм, че заместник главният прокурор веднага определи станалото с
Коментари Харесай

Радулов за разследването на взрива срещу Гешев: Някакви хора се разхождат с лопати ...

Поразен съм, че заместител основният прокурор незабавно дефинира станалото с Гешев като атентат, осъществен от експерти. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "  проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност и някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи. 

" Такива неща се споделят, когато специалистите криминалисти правят огледа, дадат своите изводи, създадат се нужните експертизи. Като че ли заместител основният прокурор беше подготвен с това изказване незабавно откакто се е случил случаят ", разяснява проф. Радулов.

Той направи паралел с атентата в Сарафово: " Иначе това, което мен персонално ме тормози, беше огромната аналогия на метода, по който се проверява атентата в Сарафово: не в точния момент обезпечено мястото към събитието, разхождат се всякакви хора, не е ясно какви, някакви задгранични специалисти, които не е ясно в каква форма и по каква причина участват на следствени мероприятия. Не е ясно, никой не споделя име, с цел да знаем израелски специалист ли е, или е някакво подстрекателство, или някакво инцидентно минаващ израелец, който е на отмора някъде там. Също по този начин ".

Според него всичко това наподобява като непрофесионално и от двете страни: " И от страна на този, който е направил по този начин наречения " атентат “, тъй като не съм сигурен, че това е атентат, и от страна на проверяващите. Така че прибързаните изводи за това дали е атентат, дали е професионално или аматьорски осъществено могат единствено да накарат хората, които така и така имат подозрения в това, което се е случило, изобщо да не имат вяра на формалните управляващи ". 

Проф. Николай Радулов попита в такива случаи кой има интерес. " И явно е, че безпределно многото обвинени, които са се подписали съглашения с Гешев в битието му на прокурор, надали имат нещо против настоящия основен прокурор. Тези олигарси, за които се загатваше в предходни брифинги на прокуратурата, за които се разказваше по какъв начин се готвят държавни преврати, също са надалеч от това, и надали биха се захванали с това по подобен метод да героизират господин Гешев. Рано е да си каже, само че аз мисля, че най-сетне ще излезе някаква битова преживелица, която освен това не е ориентирана към основния прокурор ".

 

Атентаторът против Гешев би трябвало най-малкото да е химик, сподели по-късно за БиТиВи военният специалист Николай Радулов. Според него изказванията, че устройството е направено в домашни условия, не са доста издържани. Той по-скоро е дело на формация.

Твърде доста са лицата, които не харесват основния прокурор. За това способства и последното му изявление какво ще направи, в случай че Путин се появи в България, сподели Радулов.

 

Въпросът не е дали има теч на информация, а какъв брой информация изтича. Много стеснен кръг лица са знаели маршрута на основния прокурор, от които да изтече информация, сподели Радулов.

Според него би трябвало да се обясни дали това проведено нападение, случайност или опит за заплашване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР