Поръска от индийско орехче във вашите курабийки или щипка в

...
Поръска от индийско орехче във вашите курабийки или щипка в
Коментари Харесай

Индийското орехче може да е халюциноген, ако не внимавате с него

Поръска от индийско орехче във вашите курабийки или щипка в ябълковия къс може да добави съвършения усет към празничния ви десерт. Но обичаната ви зимна фалшификация също попадна в заглавията като нетрадиционен метод за „ дрогиране “ – причиняваща илюзия от индийско орехче.

Индийското орехче съдържа миристицин, естествено съединяване, което има изменящи мозъка резултати, в случай че се гълтам в огромни дози. Ефектът може да продължи един до два дни и може да бъде халюциногенен, сходно на други такива опиати.

Неподозираните изгоди от зелените орехчета

Странични резултати

Около 30 минути до един час след приемане на огромни дози индийско орехче, хората нормално имат тежки стомашно-чревни реакции, в това число гадене, повръщане и диария. Но това е единствено началото. След часове, хората могат да страдат и от сърдечни и нервни проблеми.

Зрителни, слухови или сензорни халюцинации се появяват едвам часове след поглъщането на подправката, тъй че има и терзание, че някой може да предозира, мислейки, че не е взел задоволително, с цел да почувства нещо.

Опасни субстанции у дома

Домакинските артикули в това число индийско орехче и консерви от бита сметана могат да причинят гърчове, сърдечни увреждания и даже нещо, наречено синдром на неочаквана гибел при задушаване.
Тази фалшификация е рискова – внимавайте с нея
Подправките вършат ястията по-вкусни и уханни. Въпреки това не всички те са безвредни за здравето ни. Диетологът Елена Соломатина спод...
Прочети повече
Според Американската асоциация на центровете за надзор на отровите, до момента е имало 67 случая на отравяния с индийско орехче през 2010 година

За да бъде обещано вещество следено или нелегално, Администрацията за битка с опиатите взема поради избрани фактори, в това число влияние, модел на приложимост и резултатност на лекарството.

Защо ни се ядат орехи?

Тъй като страничните резултати са толкоз рядко срещани и човек би трябвало да погълне доста от подправката, с цел да получи упоителен резултат, лекарите споделят, че няма място за паника. Поради това, управлението на подправката няма огромни изгоди.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР