Поради заетост на адвоката му заместник-председателят на Общинския съвет в

...
Поради заетост на адвоката му заместник-председателят на Общинския съвет в
Коментари Харесай

Отлагат за утре явяването на Бенчев пред Окръжна следствена служба

Поради претовареност на юриста му заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев отсрочва с един ден явяването си в Окръжната следствена работа, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Днес изтича тридневният период, в който заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев би трябвало да се яви в следствието.

Срещу него се чака да бъде повдигнато обвиняване за укривателство и помагачество на посочения за лидер на незаконна група Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите.

Адвокат Иво Найденов удостовери, че той е поел отбраната на Бенчев и има задължения в София. Той разясни, че в призовката има две дати и утрешната е посочена там.

БГНЕС напомня, че на 10 август Специализираната прокуратура разпореди на Националната организация за доходи и Групово дело „ Национална полиция “ инспекция на сдружение " Аркус-сигурност Бургас “ и обвързваните с него физически и юридически лица. Проверката се разпорежда по отношение на следствие на профилираната прокуратура на проведена незаконна група за рекет, телесни повреди, разпространяване на опиати. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица за осъществени закононарушения по чл.321, чл.330 и член 213 от Наказателен кодекс, оповестиха в петък от прокуратурата.

При извършената на 2 август профилирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 разнообразни адреса, в това число и офиси на компании и домове. В някой от тях бяха открити пари, оръжия, муниции и черно счетоводство с бележки за суми, които би трябвало да се дадат на едно от обвинените лица – Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите.

Очите беше арестуван в хотелска стая в Истанбул, Турция. Той е под стража в Турция и се чака да бъде екстрадиран в България, където да бъде изправен пред съда. Задържани бяха 19 души, за които имаше данни, че са свързани с проведената незаконна група на несебърския необут. Задържани под стража обаче останаха 5. От всички с обвинявания в неопределеност е единствено общинският консултант от Несебър Пейко Янков, който се търси с алена бюлетина.

Един от главните участници в абсурда е общинският консултант Бенчо Бенчев. Бившият народен представител от Движение за права и свободи Незрин Узун също е измежду арестуваните. На 8 август Бенчев бе свикан за явяването му пред проверяващия орган за привличането му към наказателна отговорност.

На 9 август Апелативният профилиран съд остави петимата от групата на Митьо Очите в ареста. На съвещанието стана ясно, че по предписание на Митьо Очите човек от бандата му запалил игрална зала в Слънчев бряг, като за осъществяването на задачата си Карен Ованесян получил 250 лева Това стана ясно от признанията на Ованесян, представени в залата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР