Поради заетост на адвоката му зам.-председателят на Общинския съвет в

...
Поради заетост на адвоката му зам.-председателят на Общинския съвет в
Коментари Харесай

Отлагат с ден явяването на Бенчо Бенчев в Окръжната следствена служба

Поради претовареност на юриста му зам.-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев отсрочва с един ден явяването си в Окръжната следствена работа . Днес изтича тридневният период, в който той би трябвало да се яви в следствието. Очаква се да му бъде повдигнато обвиняване за укривателство и помагачество на посочения за лидер на незаконна група Димитър Желязков-Митьо Очите.
 

На 10 август Специализираната прокуратура разпореди на Националната организация за доходи и Групово дело " Национална полиция " инспекция на сдружение " Аркус-сигурност Бургас “ и обвързваните с него физически и юридически лица. Проверката се разпорежда по отношение на следствие на проведена незаконна група за рекет, телесни повреди, разпространяване на опиати. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица, оповестиха в петък от прокуратурата.
 

На 2 август при спецакция в област Бургас бяха арестувани общо 19 души , за които имаше данни, че са свързани с проведената незаконна група на Димитър Желязков. Задържани под стража обаче останаха петима. Един от главните участници в абсурда е общинският консултант Бенчо Бенчев. Бившият народен представител от Движение за права и свободи Незрин Узун също е измежду арестуваните. От всички с обвинявания в неопределеност е единствено общинският консултант от Несебър Пейко Янков , който се търси с алена бюлетина.

При интервенцията бяха претърсени над 30 разнообразни адреса , в това число и офиси на компании и домове. В някой от тях бяха открити пари, оръжия, муниции и черно счетоводство с бележки за суми, които би трябвало да се дадат на едно от обвинените лица - Димитър Желязков-Очите.
 
Димитър Желязков беше арестуван в хотелска стая в Истанбул . Той е под стража в Турция и се чака да бъде екстрадиран в България , където да бъде изправен пред съда. -->

На 8 август Бенчев бе свикан за явяването му пред проверяващия орган за привличането му към наказателна отговорност. Ден по-късно Апелативният профилиран съд остави петимата от групата на Димитър Желязков в ареста.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР