Поради влошеното здраве на Ангела Меркел много от колегите ѝ

...
Поради влошеното здраве на Ангела Меркел много от колегите ѝ
Коментари Харесай

Здравето на Меркел отваря дебат за предаването на властта

Поради влошеното здраве на Ангела Меркел доста от сътрудниците ѝ от Християндемократическия съюз (ХДС) упорстват по-рано да се състои плануваното предаване на властта в интерес на лидерката на партията - Ангрет Крамп-Каренбауер, което е планувано за 2021 година, предава Ройтерс.

Тази сряда немската канцлерка получи третия си припадък на трептене през последните няколко седмици. Това стана на публична гала по посрещането на финландския министър председател Анти Рине.

Меркел още веднъж наруши протокола при аудиенция на датската премиерка в Берлин в четвъртък, като избра да си остане на мястото. Тя не показва признаци на тремор и се усмихваше необятно.

По-късно акцентира, че няма сериозен здравословен проблем, само че отхвърли да даде детайлности.

" Наясно съм с отговорността на моята специалност ", съобщи Меркел след срещата с министър-председателката на Дания Мете Фредериксен. " Аз се държа уместно, а що се отнася до здравето... аз се грижа за здравето си ", добави тя.

Меркел е водач на Германия от 2005 година В края на 2018 година тя разгласи, че повече няма да се явява на нови избори след края на сегашния парламентарен мандат през 2021 година През декември тя отстъпи председателското място на партията на Анегрет Крамп-Каренбауер - това бе възприето от мнозина за началото на предаването на властта.

" Треморът подхранва вътрешния спор в ХДС за това дали постигнатото единодушие сред Меркел и...Крамп-Каренбауер за задържането на измененията до 2021 година ще се резервира ", съобщи представител на партията.

Дебатът е поддържан от симпатизанти на Крамп-Каренбауер, които усещат, че към момента не ѝ е отстъпено управителното място в ХДС.

Въпреки това представители от консервативния лагер на Меркел упорстват, че нито една от двете дами не желае да промени проекта. Ако канцлерката напусне по-рано, това най-вероятно ще докара до нови избори.

Единствената същинска опасност пред предаването на властта през 2021 година се крие в съдружния сътрудник на ХДС - Социалдемократическата партия (СПД). СПД може да се откаже от съюза, защото през есента ще се проведат избори в три източни провинции, като се чака партията да понесе тежки загуби.

Манфред Гелнер, началник на организацията " Форса ", показа, че Меркел би трябвало да бъде по-открита по отношение на здравословното си положение.

" Меркел е поръчител за стабилността и доста хора желаят тя да приключи мандата си ", съобщи той пред Ройтерс. " Не е задоволително да приказва, че " работи по въпроса ". Изглежда в действителност притеснително. Тя би трябвало да разкрие какъв е казусът ", добави Гелнер.

Според експерти прекалено много се спекулира, защото има доста пояснения за тремора, написа clubz.bg.

Канцлерката реши да се бори и за четвърти мандат след дълъг размисъл и съобщи през ноември 2016 година, че ще остане на власт, " в случай че здравето ѝ го разреши ".

През 1998 година тя бе представена да споделя, че не желае да бъде " полумъртва руина ", когато напуща политиката.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР