Поради влошаването на епидемиологичната обстановка в страната на фона на

...
Поради влошаването на епидемиологичната обстановка в страната на фона на
Коментари Харесай

Ердоган нареди: Пълен локдаун!

Поради утежняването на епидемиологичната конюнктура в страната на фона на повишаването на броя на случаите на зараза с COVID-19 и за понижаване на броя на броя на смъртните случаи, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разгласи решение за налагането на цялостен локдаун в страната, който ще влезе в действие от 19.00 ч. на 29 април 2021 година и ще продължи до 05.00 ч. на 17 май 2021 година Това потвърдиха от Министерство на външните работи.

Всички работодатели ще преустановят активността си или ще преминат към работа от вкъщи като се изключи тези, в детайли изброени в циркулярна заповед на вътрешното министерство. Търговските вериги за хранителни артикули ще бъдат отворени през седмицата от 10.00 ч. до 17.00 ч. и ще бъдат затворени в неделя. Кафенетата и заведенията за хранене ще оферират единствено услуги за доставка по домовете.

Всички междуградски пътувания ще могат да се осъществят единствено в позволителен режим, като публичният превоз ще работи с 50% от потенциала си. Резервациите в хотелите и местата за настаняване няма да бъдат признавани за съображение за неспазване на наложените ограничавания. Освобождаване на задгранични жители от наложените ограничавания се отнася само за ползващите туристически услуги. Чуждестранни жители с позволения за престояване, със статут на краткотрайна протекция или претенденти за протекция и притежателите на статут ще бъдат обект на наложените ограничавания. Обучението на деца и учащи се във всички институции, в това число детските градини и яслите, ще бъде прекратено, а плануваните изпити ще бъдат отсрочени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР